Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Žalgirio“ aistruoliai kreipėsi į verslą: rinks lėšas LFF stadiono įsigijimui

Ketvirtadienį Vilniaus „Žalgirio“ ištikimiausi aistruoliai ir klubo vadovė Vilma Venslovaitienė surengė spaudos konferenciją, kuriame pristatė iniciatyvą – įsigyti LFF stadioną.
Aistruolių iniciatyvos pristatymas dėl Vilniaus „Žalgirio" namų
Aistruolių iniciatyvos pristatymas dėl Vilniaus „Žalgirio" namų / Patricija Adamovič / BNS

„Futbolui tinkamų stadionų trūkumas iki šiol išlieka problema net ir Lietuvos rinktinei, o Lietuvos sostinę Europoje reprezentuojantis futbolo klubas, jo sirgaliai, auklėtiniai iki šiol neturi savo pastovių namų – stadiono.

Siekdama pakeisti šią sudėtingą situaciją, giliausias tradicijas turinčio Lietuvos futbolo klubo bendruomenė ėmėsi aktyvių veiksmų ir kviečia prisijungti visus norinčius“, – iniciatyvą pristatė aktyviausių „Žalgirio“ grupuočių „Pietų IV“ ir „Žaliai baltas Vilnius“ atstovai.

Jau daugiau kaip prieš mėnesį žaliai baltų bendruomenės atstovai ėmėsi aktyvių veiksmų bandydami išspręsti sudėtingą situaciją.

Per tą laiką „Žalgirio“ gerbėjai beldėsi į savivaldybės duris, kalbėjosi su Vilniaus meru Valdu Benkunsku, susitiko su Lietuvos futbolo federacijos prezidentu.

„Kreipėmės į merą. Vieną, antra kartą per socialinę erdvę, galiausiai nukeliavom pas jį. Po dešimties metų galiausiai pasikalbėjome, vieni kitus išgirdome, bet apie stadioną išgirdome daugiau „ne“, negu „taip“. Savivaldybė vis dar mato Nacionalinį stadioną, fanų bendruomenė jo nemato ir nelabai tiki. Išgirdome „ne“, palaukit, bus Nacionalinis. Visgi kaip tame Nacionaliniame atrodytų „Žalgiris“ irgi neišgirdome. Tai neramina, todėl ėmėmės iniciatyvos“, – teigė „Žaliai balto Vilniaus“ vienas aktyviausių narių Tadas Salaveičikas.

Vėliau sekusiame pokalbyje su LFF prezidentu Edgaru Stankevičiumi fanai buvo užtikrinti, kad LFF stadionas tikrai liks futbolui.

Savo pristatytoje iniciatyvoje fanai kvietė verslo atstovus prisijungti ir išsaugoti stadioną „Žalgirio“ klubui.

Anot fanų, žodiniai susitarimai su LFF vadovais dėl stadiono pardavimo išsimokėtinai jau yra pasiekti.

Tikslių skaičių, kiek galėtų kainuoti stadiono įsigijimas, nei fanai, nei klubo vadovė V.Venslovaitienė neatskleidė.

Visgi manoma, kad suma neturėtų viršyti 5 mln. eurų. Per šią iniciatyvą „Žalgiris“ planuotų pritraukti apie 1 mln. eurų.

„Jei tai pavyktų, būtų labai gerai“, – neslėpė fanai.

Anot konferencijos dalyvių, viliamasi, kad gelbėti „Žalgirio“ namus prisijungs 20-25 verslo subjektai. To turėtų užtekti, kad LFF stadionas per kelerius metus pereitų į Vilniaus „Žalgirio“ klubo akademijos globą.

„Jei bus nacionalinės stadionas ir „Žalgirio“ pagrindinė komanda galės žaisti jame, šis stadionas liktų akademijai ir čia galėtų sportuoti mūsų klubo vaikai“, – kalbėjo V.Venslovaitienė.

Daugiau informacijos susidomėjusiems klubas ir fanų bendruomenė žadėjo pateikti socialinėje erdvėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas