Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 02 22

„Žalgirio“ naujoko draugės istorija: nėščia iš Čempionų lygos laimėtojo prisiteisė įspūdingą sumą

Pirmadienio vakarą Lietuvos čempionas Vilniaus „Žalgiris“ pranešė, jog susitarė su puolėju Árni Vilhjálmssonu. 28-erių futbolininkas iš Islandijos per savo karjerą yra žaidęs penkių užsienio šalių klubuose ir svaiginančių aukštumų stadionuose nepasiekė. Skirtingai nei jo gyvenimo draugė, kuri prieš keletą metų žaidė stipriausiame Senojo žemyno klube, o šiuo metu atstovauja legendiniam Turino „Juventus“.
 Árni Vilhjálmssonas ir Sara Björk Gunnarsdóttir
Árni Vilhjálmssonas ir Sara Björk Gunnarsdóttir / Instagram nuotr.

Tai vienas tų retų atvejų, kai futbolininko partnerė yra garsesnė už jį patį.

Naujasis „Žalgirio“ atakų lyderis profesionalo karjerą pradėjo gimtosios šalies „Breidablik“ komandoje, vėliau po metus praleido Norvegijos klube „Lillestrom“ SK, švedų ekipoje Jonšiopingo „Södra“, du sezonus priklausė lenkų Niečiečos „Bruk-Bet Termalica“, o vėliau buvo skolinamas Odesos „Čornomorec“ iš Ukrainos.

2019–2020 metų sezone žaidė Kovalivkos „Kolos“ komandoje, 2021 m. grįžo į Islandiją, o pernai iki vasaros rungtyniavo Prancūzijos antrajame divizione „Ligue 2“ ir atstovavo „Rodez AF“ komandai.

Jo gyvenimo partnerė ir sūnaus motina Sara Björk Gunnarsdóttir – kur kas stambesnė žuvis Europos futbolo vandenyne.

A.Vilhjálmssonas yra vos kartą vilkėjęs nacionalinės rinktinės marškinėlius 2017-aisiais, o S.Björk Gunnarsdóttir pastarąjį dešimtmetį yra laikoma viena geriausių Islandijos futbolininkių ir net keturis kartus su savo šalies rinktine dalyvavo Europos čempionate.

Ji yra vienintelė moteris šalies istorijoje, kuri du kartus buvo išrinkta Islandijos metų sporto asmenybe (2018 ir 2020 metais).

Maža to, 2020-ųjų rugpjūtį ji tapo pirmąja islande, laimėjusia UEFA moterų Čempionų lygos turnyrą.

Tai moteris padarė atstovaudama tituluočiausiam Europos klubui Liono „Olympique“. Prancūzijos komanda prestižiškiausią žemyno turnyrą laimėjo aštuonis kartus, t. y. daugiau nei bet kuri kita ekipa.

Prieš tai S.Björk Gunnarsdóttir sėkmingai atstovavo Švedijos daugkartinei čempionei Malmės „Rosengård“ ir vienai stipriausių Vokietijos komandų „Wolfsburg“.

Visgi 139 mačus Islandijos rinktinėje sužaidusi ir 22 įvarčius įmušusi saugė svarbiomis pergalėmis gali pasigirti ne tik aikštėje, bet ir šalia jos.

2022-ųjų gegužę S.Björk Gunnarsdottir laimėjo istorinį profesionalaus moterų futbolo teisinį ginčą.

FIFA Ginčų sprendimo rūmai ir FIFA futbolo tribunolas įpareigojo Liono klubą Islandijos futbolininkei sumokėti per 82 tūkst. eurų.

To priežastis – S.Björk Gunnarsdóttir nėštumas. Pradėjusi lauktis sūnaus nuo dabartinio „Žalgirio“ puolėjo, futbolininkė išėjo motinystės atostogų.

„Olympique“ klubo vadovybė į šią situaciją reagavo principingai. Vietoj nėštumo laikotarpiu islandei priklausiusių 10 952 221 euro sumokėjo tik 2 742 739 eurus.

Galiausiai moteris kreipėsi į FIFA ir laimėjo teismą, o savo istoriją vėliau aprašė „Players Tribune“ straipsnyje.

„Žinau, kad ši istorija gali nuliūdinti kai kuriuos įtakingus futbolo pasaulio žmones, nes apie šią žaidimo pusę kalbėti nevalia. Tačiau turiu pasakyti tiesą. Visi žino mano buvusio klubo įvaizdį. Aštuonios Čempionų lygos. Geriausios žaidėjos iš kiekvienos šalies. Tai vienas sėkmingiausių klubų, kurio prezidentas Jeanas-Michelis Aulasas daug investavo į komandą, o sąžiningas atlyginimas ir geros sąlygos žaidėjoms tapo tokiu pat svarbiu prioritetu kaip ir pergalės.

Kadangi esu iš Islandijos, visada svajojau žaisti didžiausiose Europos lygose. Kai tapau profesionale, savo agentui tiesiog pasakiau: „Volfsburgas ir Lionas. Aš noriu šių klubų.“

Ketverius puikius metus žaidžiau „Wolfsburg“, o 2020 m. vasarą persikėliau į „Olympique“. Būdama ten įgyvendinau savo svajonę – niekada nepamiršiu jausmo laimėjus Čempionų lygą. Įmušti įvartį finale ir iškovoti titulą su „Olympique“ buvo viena didžiausių mano karjeros akimirkų. O tada pastojau“, – jausmingai rašė futbolininkė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas