Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Žalgirio“ varžovų treneris – apie kelionę į Vilnių, lūkesčius ir nepatogumus dėl NATO

Pirmą kartą Šiaurės Makedonijos čempionu tapęs „Struga“ klubas – jau Lietuvoje. Pirmadienio vakarą 63-ejų albano Shpëtimo Duro vadovaujama ekipa LFF stadione surengė vienintelę treniruotę prieš antradienį čia įvyksiančią UEFA Čempionų lygos pirmojo kvalifikacinio etapo akistatą su Vilniaus „Žalgirio“ klubu.
Shpëtimas Duro
Shpëtimas Duro / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Vos devintus gyvavimo metus skaičiuojančiam klubui tai yra antroji europinė kampanija.

Ir antrą kartą „Struga“ ekipai tenka lipti per varžovą iš Baltijos šalių.

Prieš dvejus metus „Struga“ Šiaurės Makedonijos čempionate iškovojo bronzą ir tai atvėrė kelią į UEFA Konferencijų lygos atranką. Tiesa, kelionė buvo trumpa, atsimušus į latvių „Liepaja“ klubo barjerą – 1:4 ir 1:1.

Šiemetinę Europos kampaniją „Struga“ pasitinka būdama stipriausia savo šalies komanda ir debiutuodama prestižiškiausiame žemyno turnyre.

Nuo kovo mėnesio komandos vairą savo rankose laiko albanas S.Duro. Patyręs specialistas šiame poste pakeitė Srgjaną Zaharievskį ir labai solidžiai baigė pirmenybes, per paskutines 11 rungtynių iškovojęs 9 pergales ir artimiausius persekiotojus „Shkupi“ aplenkdamas net 10 taškų.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Shpëtimas Duro
Lukas Balandis / BNS nuotr./Shpëtimas Duro

S.Duro atvykimas nebuvo staigmena. Strugos miestelį nuo Albanijos sienos skiria vos 15 kilometrų, tad nieko keisto, jog nemaža dalis žaidėjų – albanų tautybės. Netgi klubo internetinis puslapis yra albanų kalba.

Į Strugą specialistas atvyko taip pat iš Albanijos, iš Rogožinės „Egnatia“ klubo, kuriame treniravo ir Lietuvos rinktinės puolėją Gytį Paulauską.

„Mes esame tik debiutantai šiame turnyre, o „Žalgiris“ – komanda, kuri turi daug tarptautinio lygio patirties ir ne vienerius metus žaidžia Čempionų lygoje. Praėjusį sezoną jie eliminavo mums neblogai pažįstamą „Ballkani“ komandą ir tuomet sugebėjo įveikti ne bet ką, bet Švedijos čempionę „Malmo“. Tai aiškiai signalizuoja, kad varžovas turi labai daug kokybės“, – komplimentų A lygos čempionams negailėjo S.Duro.

15min paklaustas, ar sutinka, jog „Žalgiris“ yra šios poros favoritas, strategas kukliai nusišypsojo.

„Žinoma, jog taip, mes esame dar labai jaunas klubas ir mums didžiulė privilegija būti čia. Kaip jau anksčiau minėjau, patirtis tokiuose turnyruose daug reiškia“, – samprotavo „Struga“ treneris.

Strategas neslėpė, jog ir lygiosios antradienį LFF stadione būtų labai geras rezultatas.

„Visi suprantame, kad nugalėtoją lems dviejų rungtynių rezultatas, todėl lygiosios čia mus tikrai tenkintų“, – prisipažino specialistas.

Skirtingai nei Lietuvoje, Šiaurės Makedonijos pirmenybės finišavo praėjusią gegužę. Taigi debiutą Čempionų lygoje „Struga“ pasitinka kiek atostoginėmis nuotaikomis. Tiesa, S.Duro nemano, kad tai galėtų būti pasiteisinimas nesėkmės atveju.

„Pastarąsias dvi savaites ruošėmės Strugoje ir turėjome labai geras sąlygas. Esu patenkintas žaidėjų atsidavimu ir tuo, ką jie rodė treniruotėse“, – pažymėjo specialistas.

„Struga“ klubo atstovai pasakojo, jog pastarąsias dvi savaites komandos futbolininkai treniravosi ir pratinosi žaisti ant dirbtinės dangos.

„Mums tai nebus labai įprasta, nes dirbtinėse aikštėse žaidžiame retai, tačiau manau, kad su šiuo iššūkiu susitvarkysime“, – vylėsi S.Duro.

Kontrolinėse rungtynėse Šiaurės Makedonijos čempionai neblizgėjo.

Su praėjusių metų „Žalgirio“ varžovu „Ballkani“ S.Duro auklėtiniai sužaidė 2:2, o vėliau nusileido dviem Albanijos klubams – Tiranos „Partizani“ (0:1) ir „Tirana“ (1:2).

S.Duro teigimu, čempioniškos komandos sudėtis pasikeitė nežymiai.

„Išlaikėme 80-90 proc. sudėties ir gavome tris solidžius papildymus kaip Mentorą Mazrekaj, Ardi Idrizi ir Senadą Jarovičių. Manau, kad su jais esame pasiruošę“, – kalbėjo 63-ejų specialistas.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Shpëtimas Duro
Lukas Balandis / BNS nuotr./Shpëtimas Duro

S.Duro gana nuoširdžiai dalijosi ir mintimis apie priežastis bei problemas, su kuriomis jo klubui teko susidurti dėl šiomis dienomis Vilniuje vykstančio NATO viršūnių susitikimo.

Paklaustas, kodėl „Struga“ atsisakė pirmąsias tarpusavio rungtynes žaisti savo aikštėje, specialistas nedaugžodžiavo: „Mes tiesiog gerbiame UEFA taisykles ir nusprendėme nieko nekeisti.“

Kalbėdamas apie nepatogumus, su kuriais susidūrė keliaudami į Vilnių, S.Duro pirmiausia pažymėjo tai, jog jo komanda dėl skrydžio vėlavimo Lietuvos sostinę pasiekė tik naktį iš sekmadienio į pirmadienį.

„Atvykome vėlai naktį ir tai buvo nepatogumas, bet bendrai čia kol kas klojasi viskas sklandžiai“, – sakė „Struga“ treneris.

15min žiniomis, Šiaurės Makedonijos klubui paskutinę akimirką pavyko gauti viešbutį šalia Vilniaus oro uosto. Tiesa, svečiams teko rinktis iš gerokai kuklesnės nei įprastai pasiūlos, nes visi 4-5 žvaigždučių viešbučiai sostinėje yra rezervuoti NATO susitikimo svečiams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas