Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 16

Kartų poskonį palikęs vakaras: pažymiai žalgiriečiams ir V.Čeburinui

Vilniaus „Žalgiris“ sužaidė dar vieną solidų mačą, įrodydamas, jog UEFA Konferencijų lygoje nesiruošia būti tik varžovų meistriškumą stebintis smalsus debiutantas, tačiau iškrapštyti antrojo taško ketvirtadienio vakarą nepavyko. Vladimiro Čeburino auklėtiniai savo aikštėje 0:1 nusileido H grupės favoritui „Basel“. 15min tradiciškai vertina žalgiriečių nuveiktus darbus aikštėje ir Vladimiro Čeburino sprendimus.
„Žalgiris“ – „Basel“
„Žalgiris“ – „Basel“ / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Edvinas Gertmonas – 6

Elvio Žaldario/FK Žalgiris nuotr./Edvinas Gertmonas
Elvio Žaldario/FK Žalgiris nuotr./Edvinas Gertmonas

Nuostabiai pirmąją dvikovą Bratislavoje sužaidęs vartininkas buvo labai arti dar vieno „sauso“ mačo, tačiau atėjo 62-oji minutė ir 26-erių šilališkis visgi buvo priverstas ištraukti kamuolį iš savo vartų tinklo. Nepaisant šio epizodo, kai išgelbėti komandą nebuvo šansų, „Žalgirio“ pirmasis numeris vėl buvo labai solidus. 8-ąją minutę sukūrė stebuklą, kai koja lietė kamuolį ir nukreipė jį į kampinį po labai pavojingo Dariano Maleso išpuolio. Atakuojantis „Basel“ karšto saugas turėjo šimtaprocentinę progą.

Joelis Bopesu – 4

Lukas Balandis / BNS nuotr./Joelis Bopesu
Lukas Balandis / BNS nuotr./Joelis Bopesu

Didelių klaidų gynyboje nedarė, tačiau ir aktyvumo iš šiuolaikinio krašto gynėjo norėtųsi kur kas daugiau. Kongo DR futbolininkas atkuto tik antroje mačo pusėje. 77-ąją minutę puikiai praėjo į baudos aikštelę, bet kaire koja smūgiavo greta vartų, nors galėjo paieškoti komandos draugų. Dešinė koja išeiginė ir tai ypač jautėsi rungtynių pabaigoje, kai žalgiriečiams reikėjo kurti ir grasinti varžovų vartams. Rungtynių pabaigoje šeimininkai kur kas daugiau atakų rengė šiuo kraštu, bet išpešti apčiuopiamos naudos sekėsi sunkiai.

Mario Paveličius – 4,5

Lukas Balandis / BNS nuotr./Mario Paveličius
Lukas Balandis / BNS nuotr./Mario Paveličius

Prieš rungtynes nebuvo aišku, ar kelį susimušęs austras galės žengti į aikštę, bet jis žaidė ir didelių klaidų nedarė. Prarasti Mario firminį ginklą – ilgą perdavimą – V.Čeburinui, matyt, buvo pernelyg skaudu, tad gynėjas vėl kartu su Nemanja Ljubisavljevičiumi cementavo žalgiriečių gynybą ir tai darė gana solidžiai. Visgi 62-ąją minutę „Basel“ vienintelis įvartis buvo įmuštas iš zonos, kurią saugojo M.Paveličius. Iš pradžių jis stumtelėjo Andį Zeqiri į nuošalę, o vėliau jau nespėjo paskui pastarąjį ir „Žalgiris“ praleido.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas