Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Žalgiris“ verčia naują istorijos lapą: „Tarsi pasimatymas, kai širdy – drugeliai“

Laukimas baigėsi. Jau antradienį Vilniaus „Žalgiris“ pradeda dar vieną UEFA Čempionų lygos odisėją. Pirmasis oponentas – Šiaurės Makedonijos stipriausia komanda „Struga“. A lygos čempionus treniruojantis Vladimiras Čeburinas sako, jog svarbiausia – nekartoti praėjusio sezono klaidų.
Saulius Mikoliūnas, Vladimiras Čeburinas
Saulius Mikoliūnas, Vladimiras Čeburinas / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Svarbiausią sezono etapą stipriausia šalies komanda pasitinka dvejopomis nuotaikomis.

Nei V.Čeburinas, nei „Žalgirio“ vadovybė nesitikėjo, jog sužaidus 22 mačus iš 36 Vilniaus komanda nepirmaus A lygos pirmenybėse.

Vietiniame fronte žalgiriečiai trimis taškais atsilieka nuo šiemet stebinančio „Panevėžio“, tačiau dabar jų žvilgsnis krypta į europinį frontą.

Antradienio vakarą prasidės mūšis dviem kryptimis. „Žalgiris“ stoja į akistatą su Šiaurės Makedonijos stipriausia ekipa Čempionų lygoje ir viliasi nekartoti praėjusio sezono klaidų.

Pernai europinę kampaniją vilniečiai pradėjo stipriai girgždėdami. Iš pradžių buvo iškentėtos lygiosios svečiuose su Kosovo čempionu „Ballkani“, o po savaitės Lietuvoje šis varžovas palaužtas tik per pratęsimą.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Vilniaus „Žalgiris“ – Kosovo „Ballkani“
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Vilniaus „Žalgiris“ – Kosovo „Ballkani“

Visgi vėliau V.Čeburino vyrai įsibėgėjo ir galiausiai nužingsniavo iki istorinio Konferencijų lygos grupių etapo.

„Nesvarbu, kad „Struga“ dar visai jaunas klubas. Tai yra savo šalies čempionė ir tai daug ką pasako. Kiekviena komanda žaidžianti šiame turnyre yra čempionė ir verta rimtos analizės. Manau, kad tai bus įdomus mačas, kuriame žais dvi kokybiškos komandos. Kiekviena ekipa į tokias rungtynes ateina su savo taktika, su savo tikslais, o viskas pasimatys antradienį aikštėje“, – rungtynių išvakarėse mintimis dalijosi V.Čeburinas.

Paprašydamas palyginti praėjusių metų pirmąjį varžovą Čempionų lygoje su „Struga“, 58-erių specialistas iš Karagandos panašumų daug neįžvelgė.

„Dabar žaisime pirmą mačą namuose. Ar tai geriau? Geriausia yra kai laimi ir žengi toliau, – šypsojosi vairininkas. – Paralelių tarp „Ballkani“ ir „Struga“ nėra daug. Šiaurės Makedonijos komanda mėgsta jėgos, greitą futbolą, kontroliuoti kamuolį, smagiai išeina į atakas.“

Lukas Balandis / BNS nuotr./Vladimiras Čeburinas
Lukas Balandis / BNS nuotr./Vladimiras Čeburinas

Šį sezoną „Žalgiris“ pradėjo gerokai strigdamas, iškrito iš LFF taurės varžybų, bet pastaruoju metu įgavoi pagreitį ir laimėjo keturis A lygos mačus iš eilės.

Per šias keturias dvikovas „Žalgiris“ mušė 14 įvarčių, o praėjusio sezono sėkmės architektai Mathiasas Oyewusi ir Nicolasas Gorobsovas demonstruoja vis geresnę sportinę formą.

„Rinktinių pertraukos metu turėjome labai gerą stovyklą. Esu patenkintas, su kokiu nusiteikimu dabar žaidėjai išeina į aikštę, kaip realizuoja progas. Visgi visada yra dalykų, kuriuos norėtųsi pagerinti, bet iš esmės savo auklėtinių forma esu patenkintas“, – atskleidė V.Čeburinas.

Elvio Žaldario/FK Žalgiris nuotr./Edvinas Gertmonas
Elvio Žaldario/FK Žalgiris nuotr./Edvinas Gertmonas

Tiesa, dar vienas komandos „banginis“ – vartininkas Edvinas Gertmonas – dėl traumos nebaigė pastarojo mačo su Vilniaus „Riteriais“ ir prieš antradienio akistatą su „Struga“ tai buvo vienas didžiausių V.Čeburino galvos skausmų.

Rungtynių išvakarėse treneris dar nenorėjo atskleisti, ar įspūdingai praėjusiais metais Konferencijų lygoje žaidęs vartų sargas galės išbėgti į aikštę.

„Reikia, kad tokiam rimtam turnyrui būtų pasiruošę abu vartininkai. Edvinas žaidė žaidė keletą pastarųjų mačų, įgavo žaidimo pojūtį, o Tomislavui Dukai tos žaidybinės patirties taip pat reikėjo. Iš esmės mums gali padėti bet kuris iš jų“, – kiek slapukavo strategas.

Tiesa, maždaug po pusvalandžio E.Gertmonas žengė į aikštę ir pradėjo treniruotę su likusiais komandos draugais.

15min konkrečiai paklaustas, ar sutinka su teiginiu, jog „Žalgiris“ yra šios poros favoritas, V.Čeburinas šyptelėjo: „Favoritas bus tas, kuris laimės.“

Lukas Balandis / BNS nuotr./Saulius Mikoliūnas
Lukas Balandis / BNS nuotr./Saulius Mikoliūnas

Kartu su treneriu spaudos konferencijoje dalyvavo ir komandos kapitonas Saulius Mikoliūnas. 39-erių gynėjas neslėpė, kad Čempionų lygos batalijos – ypatingas kiekvieno sezono etapas.

„Atrodo ne per seniausiai džiaugėmės praėjusių metų euforija, o dabar kuriame naują istoriją ir pradedame viską nuo naujo lapo. „Struga“ komanda per aštuonerius metus pasiekė tokį lygį, atrodo ambicinga ekipa, o pirmosios rungtynės niekada nebūna lengvos. Gerbiame važovą ir nusiteikimas labai rimtas. Turime pradėti agresyviai ir parodyti savo jėgą, – prieš mačą kalbėjo „Žalgirio“ kapitonas Saulius Mikoliūnas. – Čempionų lygos akistatos – tai tarsi po pertraukos vėl eitum į pasimatymą. Panašus jausmas, drugeliai plazda širdy. Tokiomis nuotaikomis šiomis dienoms keliamės ir gyvename.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas