Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Žalgiriui“ antausį tėškęs ir auklėtinių išmaudytas R.Garastas: „Tai – daug daugiau nei trys taškai“

Jaunam „Kauno Žalgirio“ treneriui Rokui Garastui tai buvo įsimintinas vakaras. „Daug daugiau nei trys taškai“, – po rungtynių sakė kauniečių strategas, išvykoje nukovęs Vilniaus „Žalgirį“ 3:2, o tokius jo žodžius puikiai iliustravo ir trenerį džiaugsmo duše interviu metu išmaudę auklėtiniai.
Rokas Garastas
Rokas Garastas / 15min nuotr.

„Kauno Žalgiris“ buvo išsiveržęs į priekį po Lino Pilibaičio ir Simono Pauliaus įvarčių pirmajame kėlinyje, tačiau po pertraukos vilniečiai grįžo pikti.

Iš pradžių Hugo Videmontas, o tada Modestas Vorobjovas smeigė po tikslų smūgį ir rezultatas tapo lygus 2:2.

Maža to, teisėjas skyrė 11 metrų baudinį į „Kauno Žalgirio“ vartus, tačiau L.Antalis 87-ąją minutę neįmušė, o Philipas Otele jau po minutės smeigė pergalingą dūrį.

„Kauno Žalgirio“ treneris Rokas Garastas užsidirbo ir geltoną kortelę už emocijas, o po rungtynių komentarą pradėjo nuo sveikinimo komandai už tai, kad atlaikė tokią įtampą.

VIDEO: 6 turo santrauka: „Žalgiris“ – „Kauno Žalgiris“ (2020-06-24)

„Kaip sakoma, rungtynės su pilnu scenarijumi. Didžiausia pagarba komandai. Neabejoju, kad jie visi žengė didelį žingsnį į priekį. Mums tai yra daug daugiau nei trys taškai. Dėl to labiausiai ir džiaugiuosi dėl komandos, dėl to, ką padarė. Kita vertus, reikės grįžus pasižiūrėti, kiek plaukų baltesnių padaugėjo“, – šypsojosi 31-erių treneris.

Iškart po šio sakinio du žalgiriečiai atbėgo šalia interviu duodančio trenerio ir išmaudė jį vandeniu.

„Kaip ir sakiau, daugiau nei trys taškai“, – šypsojosi R.Garastas.

Jis nebuvo itin nustebęs, kad varžovai po pertraukos sugebėjo grįžti į rungtynes.

„Nors ir kaip bandom tokiais atvejais akcentuoti, kad negalima atsipalaiduoti, manau, natūralu, kad varžovai po pertraukos išeina su motyvacija padaryti kažką kitaip. Mums tiesiog nepavyko išvengti klaidų baudos aikštelėje ir atlaikyti jų bangą. Dėl to gaila, bet svarbiausia, kad viskas gerai baigėsi. Žinojome per pertrauką, kad turėsime dar gerų momentų, tik reikės juos išnaudoti. Vieną iš jų išnaudojome ir to užteko“, – sakė R.Garastas.

Kauniečių treneris nukėlė kepurę ir prieš Martiną Berkovecą – „Žalgirio“ vartininką, keletą kartų stebuklingai gelbėjusį sostinės klubą.

„Buvo stebuklingų jo momentų. Aš stebuklais netikiu, visad galvoju, kad gal atakuojantis žaidėjas galėjo kažką geriau padaryti. Nesimeldžiu, o darau, kas nuo mūsų priklauso. Tad žaidėjas galbūt galėjo kažką padaryti kitaip. Aišku, vartininkas be proto gerai sužaidė“, – sakė kauniečių vairininkas.

Jo teigimu, itin svarbus įvartis asmeniškai buvo P.Otele, kuris po tikslaus smūgio, išplėšusio pergalę, sviedė į šalį marškinėlius.

„Prieš rungtynes turėjome su juo susitarimų. Jam tas yra be galo svarbu. Ir įvartis, ir tai, kad prisidėjo prie komandos pergalės. Manau, kad jo kreivė po šio momento tik eis į viršų“, – neabejojo R.Garastas.

Po finalinio rungtynių švilpuko keli „Kauno Žalgirio“ žaidėjai iš džiaugsmo užriaumojo taip, kad nuskambėjo visas LFF stadionas. Kauno komanda trečiadienį Vilniuje skėlė rimtą pareiškimą – jie su Vilniaus „Žalgiriu“ turi po 10 taškų ir dalinasi 2-3 vietą.

VIDEO: Rokas Garastas: „Tai mums daug daugiau negu trys taškai“ (2020-06-24)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai