„Žalgirio“ kelyje svajonės link atsidūrę slovėnai žvelgia į L.Dončičiaus pavyzdį

Slovėnai kartą šią vasarą jau sudaužė lietuviškas svajones, kai Lukos Dončičiaus vedama krepšinio rinktinė užkirto kelią Lietuvai į olimpines žaidynes. Dabar savo svajonę gaudo Vilniaus „Žalgiris“, kuriam reikia nukauti Slovėnijos čempionę „Murą“, kad patektų į išsvajotą grupių etapą. Slovėnų spauda tikisi, kad ketvirtadienio vakarą jie vėl daužys lietuvių širdis.

„Iš pradžių Dončičius sugadino jiems nuotaiką. Ar tai padarys ir „Mura“? – klausia Rokas Plestenjakas iš „Siol“ portalo.

Apžvalgininko teigimu, nors Lietuva yra krepšinio valstybė, pastaruoju metu joje daug kalbama ir apie futbolą.

„Slovėnija jau nudažė Lietuvos padangę niūriomis spalvomis šią vasarą, – primena R.Plestenjakas. – Praėjusį mėnesį Kaune Luka Dončičius su kompanija užtvėrė lietuviams kelią į aštuntąsias iš eilės olimpines žaidynes. Šiandien Slovėnija vėl gali laimėti. Šalies futbolo čempionė „Mura“ gali užkirsti „Žalgiriui“ kelią į tarptautinį futbolo turnyrą rungtynėse Vilniuje. Lietuva ten niekada nebuvo, nebuvo ten ir „Mura“. Prizas, vertas 3 milijonų eurų, bus atiduotas šiandien.“

Apie tris milijonus eurų rašantis „Siol“ žurnalistas omenyje turi tokio dydžio injekciją, kurią „Žalgiris“ arba „Mura“ užsitikrins ketvirtadienio vakarą, kai laimėjusi ekipa garantuos sau vietą Konferencijų lygos grupių etape.

Mantą Kuklį cituojantis slovėnų žurnalistas pabrėžia „Žalgirio“ saugo mintį, jog Lietuvos čempionai gali sukurti stebuklą.

„Rungtynės vyks ant sintetinės vejos, kas gali būti pranašumas jiems“, – pabrėžė R.Plestenjakas.

Bet „Mura“ treneris Ante Šimudža į tai nelinkęs kreipti dėmesio.

„Žiemą pasirengimas visada prasideda ant dirbtinės dangos“, – pažymėjo specialistas.

E.Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr./Vilniaus „Žalgiris“ sužaidė 0:0 Slovėnijoje. Nemanja Ljubisavljevičius.
E.Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr./Vilniaus „Žalgiris“ sužaidė 0:0 Slovėnijoje. Nemanja Ljubisavljevičius.

Panašu, kad Slovėnijoje „Žalgiris“ buvo kaip reikiant nuvertinamas prieš akistatą su „Mura“, bet A.Šimudža – buvęs garsus futbolininkas – kreipėsi į sirgalius prašydamas nenuvertinti Lietuvos čempionų.

„Mura“ žais istorines rungtynes: ruduo Europos futbole ir milijonai eurų ant stalo Vilniuje“, – taip prieš rungtynes rašė „Nogomania“ portalas.

Slovėnijos čempionai į Vilnių atvyko turėdami 21 žaidėją, įskaitant naujokus Niką Lorbeką, Žigą Škofleką ir Mitją Motričių.

„Mura“ - istorinėse lenktynėse dėl neregėtos sėkmės“, – rašo „Snportal“ ir pabrėžia, kad trys milijonai eurų, kuriuos sau garantuos laimėjusi komanda – daugiau nei metinis Slovėnijos čempionų biudžetas.

Slovėnija jau nudažė Lietuvos padangę niūriomis spalvomis šią vasarą

„Ar pagaliau atėjo laikas naujai didelei Slovėnijos europinei kelionei? Ar teks palaukti ilgiau?“ – klausia „Snportal“.

„Sportklub“ cituoja „Mura“ komandos trenerį A.Šimudžą, kuris rungtynes Vilniuje apibūdino skambiai: „Tai kol kas vienas svarbiausių mačų klubo istorijoje.“

„Rtvslo“ pabrėžia, kad prieš pirmąjį mačą Slovėnijoje „Mura“ buvo laikoma susitikimo favorite, bet prieš antrąją akistatą bukmekerių svarstyklės pakrypo į vilniečių pusę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito