Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
06 08 /20:52

Žingsnis iki Baltijos taurės: kaip namie jautęsi lietuviai Liepojoje įveikė latvius

Gausaus būrio atvykusių aistruolių palaikoma Lietuvos rinktinė Liepojoje nugalėjo Latvijos nacionalinę komandą 2:0 (0:0) ir prasibrovė į Baltijos taurės turnyro finalą.
Kipras Kažukolovas.
Kipras Kažukolovas. / Latvijos futbolo federacijos nuotr.

Lemiamas rungtynes dėl taurės, kurios lietuviai nėra laimėję nuo 2010 metų, Lietuvos komanda žais antradienį nuo 19 val. Kauno Dariaus ir Girėno stadione su Estijos ekipa, kuri šiandien Taline nugalėjo Farerų salų komandą 4:1 (1:1).

Rungtynių pirmajame kėlinyje kamuolio kontrolė priklausė šeimininkams – jie kamuolį valdė net 62 proc. laiko. Tačiau tai ne itin padėjo latviams kurtis progas įvarčiams pelnyti: lietuviai iki pertraukos atliko 5 smūgius, o šeimininkai – 3.

Latvių ekipoje Lietuvos rinktinės vartams dukart rimčiau pagrasino Lukas Vapne. Kartą jis pasiuntė kamuolį virš vartų, o kitą kartą savo vartus apgynė Edvinas Gertmonas.

Lietuvos ekipoje po Paulius Golubicko perdavimų dukart pavojingai smūgiavo Armandas Kučys, bet abukart savo ekipą išgelbėjo šeimininkų vartininkas. Taip pat dėkingoje situacijoje kamuolį buvo gavęs Pijus Širvys, bet gynėjas pasiuntė kamuolį virš skersinio.

P.Golubicko ir A.Kučio tandemas savo pasiekė 49 min. Po pirmojo perdavimo iš dešiniojo krašto puolėjas smūgiu galva nepaliko vilčių šeimininkų vartininkui ir išvedė Lietuvos rinktinę į priekį (1:0).

Po įvarčio šeimininkams nepavyko susikurti prielaidų išlyginamajam įvarčiui, o lietuviai 71 min. sudavė lemiamą smūgį. Po keitimo aikštėje pasirodęs Artūras Dolžnikovas surengė puikų reidą nuo aikštės vidurio ir tolimu smūgiu pasiuntė kamuolį į tolimą viršutinį šeimininkų vartų kampą (2:0).

Per likusį laiką Lietuvos rinktinė buvo arčiau trečiojo įvarčio nei šeimininkų ekipa savo pirmojo, bet rezultatas nepasikeitė.

RUNGTYNIŲ EIGA

90+5 min. RUNGTYNIŲ PABAIGA. Lietuvos rinktinė triumfuoja 2:0!

90 min. Lietuvos rinktinėje Klaudijus Upstas keičia Pijų Širvį.

87 min. Gražų reidą kairiuoju kraštu surengęs Pijus Širvys atsiduria dėkingoje situacijoje, tačiau į vartus nepataiko.

84 min. Latvijos rinktinėje – dar du keitimai. Į aikštę žengia „Šiaulių“ puolėjas Davis Ikauniekas.

80 min. Kasparas Dubra už pražangą prieš Gytį Paulauską užsidirba pirmąją rungtynių geltonąją kortelę.

77 min. Domantas Antanavičius, Gytis Paulauskas ir Artemijus Tutyškinas keičia Edviną Girdvainį, Modestą Vorobjovą ir Armandą Kučį.

74 min. Latviai atlieka dar vieną keitimą.

71 min. ĮVARTIS!!! Būtent po keitimo aikštėje pasirodęs Artūras Dolžnikovas surengia puikų reidą nuo aikštės vidurio ir tolimu smūgiu siunčia kamuolį į tolimą viršutinį šeimininkų vartų kampą. 2:0!!!

66 min. Lietuvos rinktinėje Arvydas Novikovas ir Artūras Dolžnikovas keičia Fedorą Černychą ir Giedrių Matulevičių.

62 min. Latvijos rinktinė bando keisti situaciją trimis keitimais.

60 min. Po įvarčio žadimas nelabai pasikeitė. Latviai neranda kelių prie lietuvių vartų, žaidimas vyksta be pavojingų epizodų.

49 min. ĮVARTIS!!! Dar vienas puikus Pauliaus Golubicko perdavimas Armandui Kučiui, kuris šį kartą galva siunčia kamuolį į vartus! Lietuvos rinktinė priekyje 1:0!

46 min. Prasidėjo antrasis kėlinys.

PERTRAUKA. Po pirmojo kėlinio Liepojoje – 0:0.

41 min. Paulius Golubickas vėl į puikią poziciją išveda Armandą Kučį ir dabar jau latvių vartininkas gelbsti savo komandą nuo įvarčio.

37 min. Lukas Vapne gauna kamuolį Lietuvos rinktinės baudos aikštelėje, smūgiuoja kaire koja ir mūsų ekipą nuo įvarčio gelbsti Edvinas Gertmonas.

34 min. Individualų reidą latvių aikštės pusėje surengęs Paulius Golubickas smūgiuoja iš 17 metrų atstumo kaire koja, tačiau smūgis nepavyksta ir kamuolys lėtai rieda už galinės linijos tolokai nuo vartų.

30 min. Latvijos rinktinė toliau ilgiau kontroliuoja kamuolį, tačiau nė vienai komandai susikurti progų smūgiams į vartus nepavyksta. Žaidimas daugiausia vyksta aikštės viduryje.

21 min. Po kampinio iš 16 metrų atstumo labai galingai smūgiuoja Lukas Vapne, tačiau kamuolys skrieja šiek tiek virš lietuvių vartų skersinio.

18 min. Puiki lietuvių galimybė. Baudos aikštelėje kamuolys pasiekia Pijų Širvį, tačiau gynėjas smūgiuoja virš vartų.

16 min. Raimondas Krollis sugeba pasiųsti kamuolį į lietuvių vartus, tačiau įvartis neįskaitomas dėl akivaizdžios nuošalės.

15 min. Kamuolį ilgiau kontroliuoja latviai, jiems pavyksta priartėti prie lietuvių baudos aikštelės, tačiau Edvinui Gertmonui savo sugebėjimų demonstruoti kol kas neteko.

7 min. Pirma galimybė pelnyti įvartį. Paulius Golubickas perdavimu surado Armandą Kučį latvių baudos aikštelėje, tačiau puolėjo smūgį atrėmė vartininkas, o vėliau kamuolį išmušė gynėjas.

5 min. Rungtynes kiek aktyviau pradėjo latviai, šeimininkai kėlė kampinį, bet pavojaus lietuvių vartams nesukėlė.

Rungtynės prasidėjo

Latvijos rinktinę treniruojantis italas Paolo Nicolato į starto sudėtį įtraukė vieną Lietuvoje žaidžiantį futbolininką – „Panevėžio“ gynėją Kasparą Dubrą. „Šiaulių“ puolėjas Davis Ikauniekas paliktas tarp atsarginių.

Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Edgaras Jankauskas nusprendė, kad rungtynes aikštėje šiandien pradės Edvinas Gertmonas, Edvinas Girdvainis, Kipras Kažukolovas, Modestas Vorobjovas, Giedrius Matulevičius, komandos kapitonas Fedoras Černychas, Justas Lasickas, Armandas Kučys, Pijus Širvys, Rokas Lekiatas ir Paulius Golubickas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius