Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Žinios iš ligoninės: pavojus vengro gyvybei negresia, bet situacija – rimta

Šiurpią traumą „Euro 2024“ rungtynėse patyręs vengras Barnabasas Varga sukėlė išgąstį tiek savo šalyje, tiek visoje futbolo bendruomenėje, tačiau blogiausių scenarijų pavyko išvengti – futbolininko gyvybei pavojus negresia.

Vengrijos ir Škotijos susitikime Štutgarte kraupus epizodas nutiko 68-ąją minutę.

Vengrų puolėjas B.Varga siekdamas kamuolio ore įsirėžė į škotų vartininką Angusą Gunną ir liko gulėti ant vejos be sąmonės.

Jo komandos draugai kaipmat iškvietė pagalbą, o aplink gulintį žaidėją buvo apdengta medžiaga, kad sirgaliai ir televizijos žiūrovai negalėtų matyti, kas daroma su B.Varga.

„Scanpix“ nuotr./Škotijos ir Vengrijos mače – kraupus žaidėjų susidūrimas
„Scanpix“ nuotr./Škotijos ir Vengrijos mače – kraupus žaidėjų susidūrimas

Po kelias minutes trukusio pirmosios pagalbos suteikimo, futbolininkas neštuvais buvo išgabentas iš aikštės, o jį išlydėjo ir vengrų, ir škotų sirgalių plojimai. Iš stadiono B.Varga buvo nugabentas į Štutgarto ligoninę.

Kaip po rungtynių patvirtino Vengrijos futbolo federacija, B.Varga po susidūrimo neteko sąmonės ir patyrė smegenų sutrenkimą. Be to, jam lūžo keli veido kaulai, jam ligoninėje turėtų būti atlikta operacija.

„Kiek girdėjau iš žaidėjų, Barney neatrodė sąmoningas, dėl to visi sunerimo dėl jo būklės. Be to, gydytojai prie jo priėjo truputį pavėlavę. Jie turbūt nesuprato, kokia pavojinga tai situacija“, – teigė vengrų rinktinę treniruojantis italas Marco Rossi.

„Laimei, dabar galiu pasakyti, kad jam negresia rizika. Jam greičiausiai bus atliekama operacija, nes jis patyrė lūžį čia (rodo pirštu į veidą – red. past.). Bet jam viskas gerai, o tai svarbiausia. Žinoma, jei pateksime į kitą etapą, žaisti jis negalės“, – pridūrė strategas.

Be vieno iš puolimo lyderių, kuris rinktinėje per 13 rungtynių yra įmušęs 7 įvarčius, likusi Vengrija sugebėjo iškovoti žūtbūtinę pergalę, kai 1:0 palaužė Škotiją ir su 3 taškais pačiupo trečiąją vietą A grupėje.

Po rungtynių tiek įvarčio autorius Kevinas Csobothas, tiek ryškiausia Vengrijos žvaigždė Dominikas Szoboszlai'us, tiek kiti vengrų žaidėjai pozavo su 19-uoju numeriu pažymėtais B.Vargos marškinėliais.

Dabar vengrai laukia kitų grupių baigties ir tikisi į aštuntfinalį patekti kaip viena iš keturių geriausių trečiąsias pozicijas užėmusių ekipų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius