Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žūtbūtinę pergalę iškovojusi Šveicarija sustiprino šansus patekti į aštuntfinalį

„Euro 2020” pirmenybių A pogrupio išlikimo rungtynėse – įtikinama Šveicarijos pergalė. Šveicarai Baku olimpiniame stadione 3:1 nepasigailėjo Turkijos rinktinės ir turės tikrai solidžius šansus patekti į turnyro aštuntfinalį.

Kitame susitikime Velsas 0:1 nusileido Italijai, o tai reiškia, jog tiek valai, tiek šveicarai A grupėje surinko po 4 taškus. Visgi dėl geresnio įmuštų ir praleistų įvarčių santykio būtent Velso rinktinė finišuos antroje pozicijoje, kuri garantuoja tiesioginį kelialapį į kitą etapą.

Šveicaramas dabar prasideda laukimas – jie į aštuntfinalį gali patekti kaip viena iš keturių geriausių trečią vietą pogrupiuose užėmusių komandų. Pagal dabartinę situaciją jie tarp visų trečiųjų komandų turi daugiausiai taškų, tačiau kitos rinktinės yra sužaidusios vieneriomis rungtynėmis mažiau.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Rungtynės prasidėjo aktyviais turkų išpuoliais, tačiau pirmasis įvartis krito prieš šio mačo eigą. Jau 6-ąją minutę Haris Seferovičius tiksliu smūgiu į tolimąjį vartų kampą nuginklavo Ugurcaną Cakirą.

Puolėjo pakylėti šveicarai nesustojo ir kėlinio viduryje persvarą padvigubino – pagaliau pirmą pirmenybių įvartį nuostabiu smūgiu 26-ąją minutę pelnė „Liverpool“ saugas Xherdanas Shaqiri.

Po pertraukos 62-ąją minutę minimalios turkų viltys pakovoti bent dėl taško atgijo – Irfanas Kahveci pratęsė gražių smūgių seriją ir pelnė pirmą savo rinktinės įvartį „Euro 2020” pirmenybėse.

Tašką šiame mače padėjo jau minėtasis X.Shaqiri – 67-ąją minutę jis pelnė dublį ir įtvirtino savo ekipos pergalę Baku olimpiniame stadione.

Beje, prie visų trijų šveicarų įvarčių rezultatyviais perdavimais prisidėjo Stevenas Zuberas.

SwitzerlandTurkey

Šveicarija – Turkija 3:1

6' Haris Seferovičius [1:0]

26' Xherdanas Shaqiri [2:0]

62' Irfanas Kahveci [2:1]

67' Xherdanas Shaqiri [3:1]

Rungtynių eiga:

Šveicarai triumfuoja rezultatu 3:1!

77 min. G.Xhakos baudos smūgis „pabučiuoja“ virpstą!

67 min. ĮVARTIS! X.Shaqiri visgi pelno savo dublį ir priartina šveicarus prie svarbios pergalės.

62 min. ĮVARTIS! Šiame mače netrūksta gražių įvarčių! Tolimą bombą į varžovų vartus siunčia Irfanas Kahveci, pelnydamas pirmą savo rinktinės įvartį šiose pirmenybėse.

53 min. B.Embolo nori pelnyti ir trečią šveicarų įvartį, tačiau puolėjo smūgį atremia U.Cakiras.

Po pirmojo kėlinio šveicarai priekyje 2:0.

43 min. Duokite Y.Sommeriui geriausio rungtynių žaidėjo titulą jau dabar! Vartininkas traukia dar vieną labai sudėtingą kamuolį ir išlaiko „sausus“ vartus.

32 min. Labai pavojingas tolimas M.Mulduro smūgis, tačiau savo darbą ir nepriekaištingai atlieka Šveicarijos rinktinės vartų sargas.

29 min. X.Shaqiri jau po keleto minučių greitoje atakoje atsidūrė vienas prieš vartininką, tačiau įmušti dublio per pirmą rungtynių pusvalandį saugui nepavyksta.

26 min. ĮVARTIS! Savo įvarčių sąskaitą šiose pirmenybėse įspūdingu stiliumi atsidaro X.Shaqiri, kuris atlieka puikų tolimą smūgį, kaldamas vinį į varžovų karstą.

16 min. Dar vienas turkų patikrinimas Y.Sommeriui – vartininkas kiek neužtikrintai atmuša kamuolį, tačiau šveicarams pavyksta nugesinti dar vieną gaisrą.

6 min. ĮVARTIS! H.Seferovičius tiesiog preciziškai atlieka smūgį maždaug nuo baudos aikštelės linijos į tolimąjį vartų kampą ir išveda šveicarus į priekį.

4 min. Susitikimą kur kas aktyviau pradeda turkai. O.Tufanas iš tolimojo nuotolio pabando nuginkluoti varžovų vartų sargą, tačiau kamuolys buvo Y.Sommerio matymo zonoje ir pastarasis žaidimo įrankį iškumščiuoja tolyn.

1 min. Rungtynės prasideda!

Šveicarijos startinė sudėtis (3-4-1-2): Yannas Sommeris; Nico Elvedi, Manuelis Akanji, Ricardo Rodriguezas; Silvanas Widmeras, Remo Freuleris, Granitas Xhaka, Stevenas Zuberis; Xherdanas Shaqiri; Breelis Embolo, Haris Seferovičius.

Turkijos startinė sudėtis (4-5-1): Ugurcanas Cakiras; Zeki Celikas, Merihas Demiralis, Caglaras Soyuncu, Mertas Mulduras; Ozanas Tufanas, Cengizas Underas, Hakanas Calhanoglu, Irfanas Kahveci, Kaanas Ayhanas; Burakas Yilmazas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito