Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 10 14

Žūtbūtinė saldi pergalė: pažymiai „Žalgirio“ žaidėjams ir treneriui

Vilniaus „Žalgiris“ pagaliau atidarė įvarčių sąskaitą istorinėje UEFA Konferencijų lygos grupių varžybų kampanijoje ir ketvirtadienio vakarą 2:1 pranoko Jerevano „Pyunik“. Pamatėme kardinaliai skirtingą vaizdą nei prieš savaitę Armėnijos sostinėje, į H grupę sugrįžtančią intrigą ir švytintį Vladimiro Čeburino veidą. 15min tradiciškai vertina žalgiriečių pasirodymą ir vyriausiojo trenerio sprendimus.
Vladimiras Čeburinas ir jo vyrai
Vladimiras Čeburinas ir jo vyrai / 15min koliažas

Edvinas Gertmonas – 8

Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr./Edvinas Gertmonas
Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr./Edvinas Gertmonas

Dar vienas, galima sakyti, eilinis puikus pasirodymas. Edvinas vėl buvo vienintelis lietuvis „Žalgirio“ startinėje sudėtyje, tačiau aikštėje atliko vieną esminių vaidmenų bei galiausiai buvo vienas pagrindinių pergalės kalvių. Su tiesioginėmis funkcijomis gynyboje tvarkėsi nepriekaištingai – jautėsi ramybė, užtikrintai susirinkdavo aukštus kamuolius, gerai žaidė ant linijos, o kelis kartus komandą gelbėjo ir efektingais šuoliais. Tačiau šalia to, V.Čeburino štabas iš savo pirmojo numerio meistriškai išspaudžia kur kas daugiau – E.Gertmonas yra gyvybiškai svarbus pradedant „Žalgirio“ išpuolius ir tuo įsitikinome pirmo kėlinio pabaigoje.

Kai šeimininkų atakos vėl pradėjo strigti trečiojo aikštės trečdalio pradžioje, būtent vartininkas per pusę aikštės koja atliko puikų perdavimą Franciui Kyeremeh ir ši ataka po kelių akimirkų evoliucionavo į antrąjį „Žalgirio“ įvartį. Nedaug trūko, kad mačo pabaigoje ištrauktų ir baudinį – atspėjo, kur smūgiuos Arasas Ozbilizas ir pritrūko vos kelių centimetrų. Jis mus prie to jau įpratino – labai solidus pasirodymas.

Joelis Bopesu – 5,5

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Joelis Bopesu
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Joelis Bopesu

Futbolininkas iš Kongo DR išsaugojo kairiojo gynėjo poziciją, nors į sudėtį ir sugrįžo Petaras Mamičius. Akivaizdu, jog V.Čeburinas supranta, kad šiame lygyje viską lemia mažiausios smulkmenos, tad kairiakojis Joelis yra kur kas tinkamesnis būtent kairėje pusėje. Afrikietis dažnai jungėsi, bet labai dažnai „perdegdavo“. Šiame mače jis buvo bene dažniausiai klydęs žalgirietis. Kelios jo klaidos aikštės viduryje virto rimtais „atsikirtimais“ ir pavojingais armėnų išpuoliais. Atakuojant paskutinėje fazėje irgi dažnai pritrūkdavo ramybės.

Nemanja Ljubisavljevičius – 5,5

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Nemanja Ljubisavljevičius
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Nemanja Ljubisavljevičius

„Žalgirio“ gynybos bastionas užtikrintai tvarkėsi su savo pagrindinėmis užduotimis, bet tada pradėjo tiksėti 78-oji minutė, Nemanja sau būdingu stiliumi prilaikė Yusufo Otubanjo ranką ir nigerietis griuvo. Dvikovai vadovavęs albanas Juxhinas Xhaja buvo negailestingas. Baudinys kainavo brangiai – ne tik praleistą įvartį, sugrįžusią įtampą, bet ir geltoną kortelę. Ji reiškia, kad N.Ljubisavljevičius bus priverstas praleisti kitą Konferencijų lygos akistatą su „Basel“, o tai „Žalgiriui“ yra milžiniškas praradimas.

Mario Paveličius – 6

Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr./Mario Paveličius
Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr./Mario Paveličius

19-ąją minutę pasivaikščiojo peilio ašmenimis, kai savo baudos aikštelėje atliko skersą perdavimą pažeme ir Y.Otubanjo pritrūko kelių centimetrų, kad kamuolį būtų perėmęs ypač pavojingoje zonoje. Pirmosiomis minutėmis austrui akivaizdžiai trūko ramybės, tačiau vėliau gynėjas įsivažiavo. Jo firminių skersų perdavimų per visą aikštę šįkart beveik nebuvo, bet užtat gynyboje Mario žaidė gana užtikrintai. Prieš savaitę iš vidurio gynėjų zonos „Pyunik“ kūrė vieną gaisrą po kito, o šį kartą tokių epizodų beveik nebuvo.

Petaras Mamičius – 7

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Petaras Mamičius
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Petaras Mamičius

Grįžo į „Žalgirio“ starto sudėtį ir užėmė Sauliaus Mikoliūno vietą dešiniajame gynybos krašte, nors šioje europinėje kampanijoje dažniausiai žaisdavo priešingoje pusėje. Grįžo labai solidžiai. Akivaizdu, kad konkurencinėje kovoje Petaro atotrūkis nuo komandos superveterano vis didėja. Kroatas buvo solidus, dešinys gynybos kraštas jau nebuvo pažeidžiamiausia „Žalgirio“ vieta, o pirmojo kėlinio viduryje P.Mamičius puikiai išmetė kamuolį iš užribio į baudos aikštelę ir viskas užsibaigė pirmuoju šeimininkų įvarčiu. Tiksint pridėtoms minutėms už laiko „tempimą“ gavo geltoną kortelę.

Nicolas Gorobsovas – 6,5

Elvio Žaldario/FK Žalgiris nuotr./Nicolas Gorobsovas
Elvio Žaldario/FK Žalgiris nuotr./Nicolas Gorobsovas

Dar vienas daug argentiniečio jėgų pareikalavęs mačas. 11-ąją minutę padarė kritinę klaidą, praradęs kamuolį labai pavojingoje zonoje ir tik per stebuklą „Pyunik“ futbolininkai nesugebėjo nuskuosti link šeimininkų vartų bei sukurti labai pavojingos atakos. Kėlinio viduryje „Žalgirio“ tūzas varžovų baudos aikštelės prieigose prarado dar vieną svarbų kamuolį ir viskas darsyk baigėsi labai pavojingu varžovų išpuoliu. Nepaisant šių klaidų, Nicolo darbas gynyboje buvo tas pagrindas, ant kurio V.Čeburinas sukonstravo pirmąją pergalę. Saugas nutraukė daug armėnų atakų, dažnai padėdavo ir pasaugodavo savo komandos draugus ginantis ir visa tai atraminėje zonoje šį kartą darė vienas, nes įprastai šalia rungtyniaujantis Marko Miličkovičius šį kartą buvo paliktas ant suolo, o jo vietą užėmęs Oliveris Buffas žaidė gerokai aukščiau.

Oliveris Buffas – 5,5

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Oliveris Buffas
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Oliveris Buffas

Iš dešinio krašto buvo pasiųstas į aikštės vidurį. Visgi trapiam „Žalgirio“ šveicarui kovoti dvikovose, ypač oro, su oponentais sekėsi sunkiai. Nebuvo labai pastebimas, bet ramybė ir perdavimo kultūra vis tiek matėsi plika akimi. 67-ąją minutę sudrebino „Pyunik“ skersinį ir vos neįmušė trečio įvarčio, bet reikia pasakyti, kad smūgis Oliveriui nepavyko. Tiksint pridėtam laikui turėjo šimtaprocentinę progą, kai gavo gerą Renano Oliveiros perdavimą būdamas vos keli metrai prieš vartus, tačiau mušė šalia virpsto.

Francis Kyeremeh – 6

Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr./Francis Kyeremeh
Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr./Francis Kyeremeh

Gavo vietą starto sudėtyje, pakeitęs M.Miličkovičių ir akistatą pradėjo labai aktyviai. V.Čeburino pasitikėjimą Ganos puolėjas pateisino. Buvo agresyvus, matomas, o kėlinio pabaigoje blykstelėjo puikiu pirmu lietimu, kuriuo atliko ir perdavimą Mathiasui Oyewusi – ši ataka po kelių sekundžių virto antruoju „Žalgirio“ įvarčiu.

Fabienas Ourega – 8

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Fabienas Ourega
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Fabienas Ourega

Patyręs prancūzas buvo geriausias „Žalgirio“ žaidėjas pirmajame mače Jerevane. Ramybė ir užtikrintumas jautėsi ir šį kartą. Būtent paryžietis 23-iąją minutę pasiuntė kamuolį į „Pyunik“ vartus ir nutraukė 293 minutes užsitęsusias pirmojo „Žalgirio“ įvarčio paieškas. Savo krašte žaidė užtikrintai, dvikovai įsibėgėjus neretai iš krašto pasistumdavo į aikštės vidurį, taip susiaurindamas laisvus plotus ir padėdamas gintis, o perėmus kamuolius – ir pradėdamas atakas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas