Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Žygis baigėsi: trijų barjerų neperžengęs „Panevėžys“ liko be Europos turnyro

Ketvirtadienio vakarą „Panevėžys“ užbaigė savo kelionę Europos turnyro link. Stijno Vreveno auklėtiniai atrankoje į UEFA Konferencijų lygą sužaidė lygiosiomis 0:0 su Osvestrio „The New Saints“, tačiau bendrą dvejų rungtynių seriją pralaimėjo 0:3 ir į europinį turnyrą nepateko.

Panevėžiečiai turėjo tris šansus patekti į Europos turnyrus, kuomet atrankoje į UEFA Čempionų lygą įveikė Helsinkio HJK, tačiau vėliau nusileido Balstogės „Jagiellonia“, Tel Avivo „Maccabi“ ir Osvestrio „The New Saints“ ekipoms.

Paskutiniame atrankos mače panevėžiečiai daug pavojingų progų nesusikūrė, o situaciją dar labiau apsunkino antroji Roko Rasimavičiaus geltona kortelė.

Visgi dešimtyje likę lietuviai sugebėjo išlaikyti savo vartus sausus. Tai – pirmasis kartas per visus 8 atrankos į Europos turnyrą mačus.

Tai reiškia, kad europiniame turnyre artėjančiame sezone nesivaržys nė vienas Lietuvos klubas. Vilniaus „Žalgiris“ UEFA Konferencijų lygos atrankoje krito prieš Kipro „Pafos“ ekipą.

Pergalė pirmajame UEFA Čempionų lygos atrankos etape prieš suomius panevėžiečiams garantavo 1,6 mln. eurų, kuriuos ši komanda uždirbo iš šiemetinio pasirodymo Europos taurių turnyrų atrankose.

Sunki panevėžiečių situacija ir Lietuvos futbolo A lygoje. Aukštaičiai su 24 taškais rikiuojasi paskutiniai, tačiau turi trijų mačų atsargą prieš devintoje vietoje esančią Marijampolės „Sūduvą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas