Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Apmaudi nesėkmė: susižeidusi sode olimpinė čempionė praleis Paryžiaus žaidynes

Dukart olimpinė čempionė, treko dviratininkė Katie Archibald praleis Paryžiaus olimpines žaidynes dėl nelaimingo atsitikimo, nutikusio sode. 30-metė Škotijos dviratininkė, užkliuvusi už sodo laiptelio, patyrė dvigubą kojos lūžį bei kitus sužalojimus.
Katie Archibald
Katie Archibald / „Scanpix“ nuotr.

„Aš suklupau ant laiptelio sode ir kažkokiu būdu išsinarinau kulkšnį, susilaužiau blauzdikaulį ir šeivikaulį, taip pat nutraukiau du raiščius...“, – „Instagram“ tinkle paskelbė sportininkė bei pridėjo nuotrauką, kurioje ji užfiksuota ligoninės lovoje. Jai buvo atlikta operacija.

„Šimtas atsiprašymų dėl to, ką tai reiškia olimpinei rinktinei, kurioje, kaip man buvo pasakyta, manęs nebus. Vis dar bandau suvirškinti šią žinią, bet, pamaniau, geriau ją paskelbsiu viešai“, – pridūrė K.Archibald, padėkojusi Mančesterio ligoninės darbuotojams už gydymą.

Britų dviračių sporto atstovai išreiškė apgailestavimą dėl situacijos.

„Dalijamės Katie širdgėla dėl patirtos traumos, atėmusios iš jos galimybę varžytis dėl Paryžiaus olimpinių medalių, kurių ji taip troško“, – rašoma federacijos pranešime.

K.Archibald 2016 m. Rio de Žaneire laimėjo komandinio persekiojimo auksą, o 2021 m. Tokijuje kartu su Laura Kenny tapo čempione madisono rungtyje. Komandiniame persekiojime ji yra tapusi ir Europos (2013 m.) bei pasaulio (2014 m.) čempione.

Ši Škotijos sportininkė pastaruoju metu patyrė ypač skaudžių išgyvenimų. 2022 m. ją buvo partrenkęs automobilis, o tais pačiais metais netikėtai, būdamas vos 37-erių, mirė jos partneris, kalnų dviratininkas Rabas Wardellas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius