Ir vasarą naujienų netrūksta. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Apmaudi situacija: Lietuvos raitelis nevyks į olimpines žaidynes

Paryžiaus vasaros olimpinėse žaidynėse turėjęs startuoti raitelis Aistis Vitkauskas jose pasirodyti negalės.
Aistis Vitkauskas
Aistis Vitkauskas / nuotr. LTOK

Kelialapį į Paryžių šaliai iškovojęs sportininkas turėjo įveikti papildomas kvalifikacines varžybas, kad jo žirgas Commander VG atitiktų minimalius tinkamumo reikalavimus, tačiau paskutinėse varžybose Vokietijoje buvo teisėjų sprendimu pašalintas iš varžybų.

„Sausio 1 dieną Lietuvą buvo pasiekusi džiugi žinia apie dviejų mūsų raitelių iškovotus kelialapius į Paryžiaus olimpines žaidynes. Jie atiteko dailiojo jojimo atstovei Justinai Vanagaitei ir jojimo trikovės atstovui Aisčiui Vitkauskui. Jų žirgai turi taip pat kvalifikuotis – atitikti minimalius tinkamumo reikalavimus. Deja, Vitkausko žirgas Commander VG šių reikalavimų nebespės įvykdyti.

Paskutinėse varžybose šį savaitgalį Vokietijoje teisėjų sprendimu Vitkauskas buvo pašalintas iš varžybų – reikalavimus būtina įvykdyti iki birželio 24 dienos, o daugiau galimybių startuoti iki to laiko mūsų raitelis nebeturės. Žirgas turi privalomai po varžybų gauti poilsio. Lietuvos žirginio sporto federacija jau taip pat patvirtino, kad Vitkauskui tenka atsisakyti kvotos olimpinėse žaidynėse trikovės disciplinoje“, – sako olimpinės misijos vadovė Agnė Vanagienė.

A.Vitkauskas turi ir antrąjį savo žirgą, bet ir šis minimalių tinkamumo reikalavimų neįvykdė.

Šiais metais pirmą kartą Nepriklausomos Lietuvos istorijoje mūsų šalies raitelę bus galima išvysti olimpinėse žaidynėse. Lietuvai kelialapį į Paryžiaus olimpines žaidynes turi dailiojo jojimo atstovė Justina, kuri startuos su savo žirgu Nabab.

Paryžiaus olimpinėse žaidynėse dalyvaus 65 jojimo trikovės atstovai bei 60 dailiojo jojimo sportininkų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Reklama
Šekspyriška vasara Pakruojo dvare: spektakliai, kvapą gniaužiantys triukai ir įspūdingos gėlių kompozicijos
Užsisakykite
15min naujienlaiškius