Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2018 01 24

Aurimas Didžbalis prabilo: „Apie šią dopingo medžiagą pirmą kartą girdime“

Dopingo vartojimu antrą kartą per karjerą įtariamas olimpinis Rio de Žaneiro sunkiosios atletikos varžybų prizininkas Aurimas Didžbalis nesupranta, kaip uždrausta medžiaga galėjo atsidurti jo organizme.
Rūta Mikelkevičiūtė ir Aurimas Didžbalis
Rūta Mikelkevičiūtė ir Aurimas Didžbalis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

A.Didžbalis neigė sąmoningai vartojęs uždraustas medžiagas per pasaulio sunkiosios atletikos čempionatą Anaheime (JAV).

2017 metų gruodį ten Lietuvos sunkiaatletis užlipo ant antrosios pakylos svorio kategorijos iki 94 kg varžybose, bet dabar paaiškėjo, kad Anaheime atliktas dopingo testas buvo teigiamas – antidopingo specialistai lietuvio organizme rado SARM S-22 pėdsakų.

Ligonių kaulų išretėjimui ir raumenų nykimui stabdyti skirtas preparatas turi savybę pridėti jėgos ir raumenų masės atletams.

„Ši medžiaga mums nežinoma, mes pirmą kartą apie ją girdime“, – LRT laidoje „Dėmesio centre“ trečiadienį teigė A.Didžbalis.

Jis neigė vartojęs dopingą.

„Aišku, kad neigiu, – sakė 26 metų sunkiaatletis. – Esu lyderis, be to, prieš dešimt dienų iki to mėginio Lietuvos antidopingo agentūra paėmė mėginius ir viskas buvo tvarkinga“.

Jo treneris Bronislavas Vyšniauskas teigė, kad SARM S-22 yra įvairiuose maisto papilduose. Kita vertus, A.Didžbalis pažymėjo, jog nepažįstamų papildų nevartojo. „Būtų neadekvatu, mano nuomone“, – sakė jis.

Alfredo Pliadžio nuotr. /Aurimas Didžbalis
Alfredo Pliadžio nuotr. /Aurimas Didžbalis

A.Didžbalis jau yra baustas už dopingo vartojimą. 2012 metais per Europos pirmenybes, kuriose jis irgi buvo antras, atleto organizme rasta dehidrochlormetiltestosterono.

Tuo metu dvejų metų diskvalifikaciją patyręs A.Didžbalis irgi gynėsi, esą nežinojo, kaip dopingas atsirado kūne. Jo treneris B.Vyšniauskas tuomet bandė piršti mintį, kad dopingo paslapčia įbėrė varžovai.

Dabar A.Didžbalis tai vadina „jaunystės klaida“.

„Tai jaunystės padariniai. Kadangi nebuvau apšviestas, tik atvykęs iš Marijampolės, nebuvau supažindintas su draudžiamomis medžiagomis“, – sakė A.Didžbalis.

„Scanpix“ nuotr./Aurimas Didžbalis
„Scanpix“ nuotr./Aurimas Didžbalis

B.Vyšniauskas atskleidė, jog Anaheime priduodant šlapimo mėginį A.Didžbalis sugaišo net penkias valandas, kol pripildė reikalingą kiekį.

„Šlapimo mėginius išsiuntė į Kanadą, o kraują paliko JAV“, – tvirtino B.Vyšniauskas.

Jis ir A.Didžbalis dar lauks B mėginio tyrimo, kurį sunkiaatlečiai prašo atlikti Kelne (Vokietija). „Tikime stebuklais, – sakė Lietuvos sunkiosios atletikos federacijai vadovaujantis B.Vyšniauskas. – Labai retai, bet klaidų būna.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas