Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Australijos žolės riedulio žvaigždė amputavo pirštą, kad galėtų žaisti olimpinėse žaidynėse

Australijos žolės riedulio žaidėjas Mattas Dawsonas, norėdamas dalyvauti Paryžiaus olimpinėse žaidynėse, nusprendė amputuoti dalį piršto, rašo BBC.

M.Dawsonas prieš dvi savaites Perte vykusios komandos treniruotės metu smarkiai susilaužė dešinės rankos pirštą. Sportininkui buvo būtina operacija, o reabilitacija po jos būtų užtrukusi kelis mėnesius.

Todėl 30-metis nusprendė pašalinti dalį piršto, kad galėtų dalyvauti savo trečiosiose žaidynėse. Šeštadienį jis išbėgs į aikštę rungtynėse su Argentina, praėjus vos 16 dienų po to, kai patyrė traumą.

M.Dawsonas žiniasklaidai sakė, kad lūžis buvo toks stiprus, kad prarado sąmonę, kai rūbinėje pamatė savo pirštą. Tuomet manė, kad Paryžiaus olimpinė svajonė baigėsi.

Jis skubiai konsultavosi su plastikos chirurgu, kuris teigė, kad net ir atlikus piršto atstatymo operaciją ir praėjus ilgą reabilitacijos procesą – visiškai atstatyti piršto funkcijas vargiai pavyks. Bet jei pirštas būtų amputuotas, M.Dawsonas po 10 dienų galėtų vėl žaisti.

M.Dawsonas pasakojo, kad tą pačią popietę priėmė sprendimą pašalinti pirštą.

„Aš tikrai esu arčiau savo karjeros pabaigos nei pradžios ir, kas žino, tai gali būti mano paskutinės olimpinės žaidynės, ir jei jaučiau, kad vis dar galiu pasirodyti geriausiai, tai taip ir ketinau padaryti“, – „Parlez Vous Hockey“ tinklalaidėje kalbėjo Australijos riedulininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus