Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 11 11

Minske į kalėjimą uždaryti olimpinis vicečempionas, kikbokso čempionas ir buvusi „Mis Baltarusija“

Šimtai Baltarusijos žmonių sulaikyti Minske per pastarąjį protestą prieš Aleksandro Lukašenkos režimą. Tarp jų ir Andrejus Kravčenka, 2008 metais Pekine laimėjęs olimpinį sidabrą dešimtkovės rungtyje.
Minske per protestus sulaikyti lengvosios atletikos žvaigždė Andrejus Kravčenka ir buvusi Mis Baltarusija Olga Žižinkova.
Minske per protestus sulaikyti lengvosios atletikos žvaigždė Andrejus Kravčenka ir buvusi Mis Baltarusija Olga Žižinkova. / Scanpix ir Instagram nuotr.

A.Kravčenkos nuopelnai neapsaugojo lengvaatlečio nuo to, kad jis atsidurtų už grotų dėl dalyvavimo proteste praėjusį sekmadienį.

Su juo suimtas ir daugkartinis Baltarusijos kikbokso čempionas Ivanas Ganinas.

„Mūsų duomenimis, juodai apsirengę žmonės tiesiog ištraukė sportininkus iš mašinų stovėjimo aikštelėje. Kol kas neaišku, kur yra Kravčenka ir Ganinas, – pranešė tut.by portalas. – Kaip skelbia Laisvasis sportininkų judėjimas, sulaikymas vyko šiurkščiai, jį lydėjo šauksmai: „nori kaip Ukrainoje?“

Sportininkų rankos iškart buvo užveržtos statybinėmis virvėmis.“

A.Kravčenka ir I.Ganinas jau anksčiau atvirai ir drąsiai įsitraukė į protestus, per kuriuos šimtai tūkstančių Baltarusijos žmonių protestuoja prieš neteisėtus prezidento rinkimus ir po jų kilusį pareigūnų smurtą prieš žmones.

„Matėme, kad įstatymas veikia į vienus vartus – prieš tautą, – yra sakęs A.Kravčenka, prie olimpinio sidabro per karjerą pridėjęs ir du Europos čempiono ir du pasaulio vicečempiono titulus. – Baimė bet kuriuo atveju jaučiasi. Jei žmogus nebijo, turbūt jis jau nebe žmogus. Aš asmeniškai mačiau sau du variantus: arba atstovėti savo poziciją, arba, kaip kai kurie sportininkai, sėdėti ir laukti, kur papūs vėjas. Pastarasis variantas – ne man.“

VIDEO: “Пытаннечкі”: да спартоўцаў Алены Леўчанка, Андрэя Краўчанкі і Івана Ганіна

Valstybinėje struktūroje dirbęs 34 metų vyras teigė, žinojęs, kad pirmasis bus atleistas iš pareigų. Taip ir įvyko – jis buvo atleistas iš darbo.

Savaitgalį per protestus buvo suimti ne tik žinomi Baltarusijos sportininkai, bet ir daugiau žinomų asmenybių: 2008 m. „Mis Baltarusija“ tapusi Olga Žižinkova, taip pat aktorė Aleksandra Ždanovič, Europos džiu-džitsu čempionas Andrejus Ščerbatiukas, futbolininkas Romanas Gajevas, grupė žurnalistų.

Baltarusijoje protestai prieš A.Lukašenkos režimą vyksta jau tris mėnesius, nuo rugpjūtį vykusių rinkimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas