Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 03 20

Be pasaulio čempionato – Lietuvos rankininkai patyrė skaudžią pamoką

Lietuvos vyrų rankinio rinktinė šiemet po 24 metų pertraukos žaidė Europos čempionate, bet pasaulio pirmenybių atrankoje patyrė fiasko.
Lietuvos rankinio rinktinė Alytuje 25:27 nusileido Izraeliui.
Lietuvos rankinio rinktinė Alytuje 25:27 nusileido Izraeliui. / rankinis.lt nuotr.

Trenerio Gintaro Savukyno sugrįžimas prie Lietuvos rinktinės vairo nebuvo sėkmingas lietuviams.

Šiais metais Europos čempionate 21 vietą užėmę mūsų šalies rankininkai vylėsi įšokti ir į 2023 metų pasaulio pirmenybes.

Mindaugą Andriušką trenerio poste pakeitė geriausiu šalies rankinio treneriu laikomas G.Savukynas, lietuviams reikėjo įveikti du atrankos barjerus, bet komanda skaudžiai krito jau ties pirmuoju.

Suprasti akimirksniu

  • Atrankos pirmosios rungtynės: Izraelis – Lietuva 28:24.
  • Atrankos antrosios rungtynės: Lietuva – Izraelis 25:27
  • Bendras dviejų mačų rezultatas: Lietuva – Izraelis: 49:55.

Sekmadienį Alytyje mūsų šalies rinktinė 25:27 (10:13) nusileido Izraelio rinktinei, kuri tęs kovą dėl patekimo į pasaulio pirmenybes.

„Rezultatas aišku ne toks, kokio tikėjomės. Norint laimėti rungtynes, reikia įmesti įvarčius. Šiandien didžiausia bėda buvo varžovų vartininkas arba mūsų metimai. Žaidėjai turi padirbėti ir atvažiuoti į rinktinę pasiruošę tai padaryti. Jeigu nesumetam pirmam kėlinyje pusę metimų, tai mes ir negalim apie kitokį rezultatą kalbėti. Kai realizuosim tai, ką susikuriam, tai tada galvosim apie kitus dalykus aikštėje. Aišku, ir gynyboje turėjom problemų. Jų krašto žaidėjai sumetė per daug įvarčių ir gavo per daug gerų pozicijų“, – sakė Lietuvos rinktinės treneris G.Savukynas.

Prieš sekmadienio rungtynes lietuviai vylėsi panaikinti 4 įvarčių skirtumą, kurį atsivežė iš Izraelio. Ten dėl sumaišties netekus pirminių skrydžio bilietų net parą keliavę Lietuvos rankininkai pralaimėjo 24:28.

Tikėjimą revanšu skatino tai, kad prieš metus Lietuvos rankininkai buvo įveikę Izraelį Vilniuje 31:28 ir aplenkę Europos čempionato atrankos grupėje.

Tačiau šįkart lietuviai patyrė dvi pamokas iš eilės nuo komandos, kuri nepriskiriama rankinio elitui.

Sekmadienį prieš rungtynes Alytuje buvo gražiai pagerbtas su Lietuvos rinktine po Europos čempionato atsisveikinęs Valdas Drabavičius, bet teigiamos emocijos greitai baigėsi, kai svečiai ėmė šeimininkauti aikštėje.

Jie laimėjo pirmą kėlinį 13:10, o antrajame dar labiau atakavo lietuvius. Šeimininkams teko kapituliuoti savo žiūrovų akivaizdoje.

Rezultatyviausiai lietuvių gretose pasirodė po 5 įvarčius pelnę Aidenas Malašinskas ir Mindaugas Dumčius. 3 įmetė Povilas Babarskas, po 2 įvarčius surinko Lukas Simėnas, Skirmantas Plėta, Deividas Virbauskas ir geriausiu rungtynių žaidėju Lietuvos rinktinėje išrinktas Tadas Stankevičius. Po kartą puolime pasižymėjo Benas Petreikis, Mindaugas Urbonas, Gytis Šmantauskas ir M.Lapiniauskas.

rankinis.lt nuotr./Lietuvos rankinio rinktinė Alytuje 25:27 nusileido Izraeliui.
rankinis.lt nuotr./Lietuvos rankinio rinktinė Alytuje 25:27 nusileido Izraeliui.

Lietuva vėl lieka be pasaulio čempionato, kuriame vienintelį kartą žaidė 1997 metais, kuomet Japonijoje užėmė dešimtą vietą.

Izraelio rinktinė paskutiniame atrankos etape balandžio 13 ir 16 dienomis žais su Vengrijos rinktine, kuri pastarajame Europos čempionate sausį užėmė 15 vietą.

„Šiame cikle į rinktinę pritraukėme du jaunus žaidėjus į linijos poziciją. Bet jie dar tik adaptuojasi rinktinėje ir dar nėra tokio meistriškumo, kad galėtų daug žaisti. Linijos ir kairio krašto pozicijos pas mus yra problematiškiausios. Trūksta patyrusių žaidėjų gynybos centre. Dėl traumų negali padėti Gerdas Babarskas ir Jonas Truchanovičius, kurie galėtų stabilizuoti šias pozicijas. Trūksta patirties tiek Karoliui Antanavičiui, tiek Lukui Simėnui. Nors jie žaidžia užsienio klubuose, bet tam reikia subręsti, kad ten tvarką daryti“, – tvirtino G.Savukynas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas