Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 04

Beviltiškas atrankos startas: Lietuvos rankininkai pervažiuoti Islandijoje

Lietuvos rankinio rinktinė nesėkme pradėjo kelionę 2022-ųjų Europos čempionato link. Mūsų šalies rankininkai, neišvengę sukrėtimų prieš rungtynes, Islandijoje aikštės šeimininkams nusileido net 20:36.
Lietuva – Rumunija. Aidenas Malašinskas
Lietuva – Rumunija / Karolio Bakūno nuotr.

Jau pirmojo kėlinio pradžioje islandai šoktelėjo į priekį 5:1, o po pirmo pusvalandžio islandai pirmavo daugiau nei solidžiai – 19:10.

Antrojo kėlinio pradžioje vaizdas aikštėje nesikeitė – gynyba nežibėjo, islandai pataikė viską, ką metė, o lietuviams varžovų gynyba dažnai priminė neįveikiamą tvirtovę.

Islandija tik didino pranašumą, kuris, sužaidus penkias minutes, jau buvo 23:11 – nugalėtojo klausimas buvo išspręstas labai anksti. Lyg to būtų maža, Lukas Simėnas antrojo kėlinio viduryje užsidirbo raudoną kortelę ir buvo pašalintas iš rungtynių.

Aidenas Malašinskas ir Lukas Simėnas Lietuvos rinktinei pelnė po 5 įvarčius, po triskart į vartus tiksliai šovė Mindaugas Dumčius ir Mykolas Lapiniauskas.

Islandams net 8 įvarčius pelnė Hakonas Dadi Styrmissonas, po 5 tikslius metimus pridėjo Arnoras Toras Gunnarssonas ir Elvaras Jonssonas.

Priminsime, kad prieš trečiadienio mūšį Lietuvos rinktinė išgyveno nemenką sukrėtimą, mat Luko Simėno ir Aideno Malašinsko COVID-19 testai parodė užsikrėtimą. Abu šie rankininkai jau anksčiau buvo persirgę koronavirusu, o pasveikę jau žaidė ir savo klubuose.

Abiems rankininkams buvo atlikti pakartotiniai testai. Jie praleido dvi treniruotes, o tada paaiškėjo, kad įsivėlė klaida – abiejų sportininkų testai parodė neigiamus rezultatus.

COVID-19 jau ir taip praretino Lietuvos komandos gretas – dėl kovos su virusu rinktinėje nėra Jono Truchanovičiaus ir Gerdo Babarsko, o Benas Petreikis simptomus pajautė paskutinę dieną ir neišskrido į Islandiją. Komandoje taip pat nebuvo Tado Stankevičiaus ir Luko Gurskio.

Islandijos rinktinei negalėjo padėti Odduras Gretarssonas, Olafuras Gudmundsonas, Arnoras Gunnarssonas, Sigvaldis Gudjansonas.

Kitas atrankos grupės rungtynes Lietuvos rankininkai žais sekmadienį Vilniaus „Siemens“ arenoje be žiūrovų su Portugalijos komanda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai