Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 23

Blauzdą kiaurai pervėrusi milžiniška rakštis nesutrukdė treko dviratininkui Azizulhasni Awangui iškovoti medalio (nuotraukos, video)

Mančesteryje (Didžioji Britanija) vykusios pasaulio treko dviračių taurės varžybos neapsiėjo be šiurpių incidentų. Vyrų keirino rungtyje bronzos medalį iškovojęs Malaizijos dviratininkas Azizulhasni Awangas tik po finišo pastebėjo, kad kairę blauzdą yra kiaurai pervėrusi milžiniška – beveik 23 cm ilgio – rakštis.
Patirta trauma nesutrukdė dviratininkui iškovoti medalio
Blauzdą kiaurai pervėrusią rakštį Azizulhasni Awangas pajuto tik po finišo. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šiurpus incidentas įvyko atkakliame vyrų kierino rungties finale. Kova tarp dviratininkų buvo tokia arši, kad paskutiniame posūkyje prieš finišą penki iš šešių finalo dalyvių griuvo. Labiausiai nepasisekė Azijos čempionui A.Awangui, kuriam slystant Mančesterio treku į blauzdą sulindo milžiniška rakštis. Tačiau šoko ištiktas dviratininkas nepastebėjo sužeidimo ir pribėgus treneriui pareiškė galįs baigti lenktynes.

Treneris mikliai pasodino A.Awangą ant dviračio ir šis sugebėjo finišuoti trečias, taip iškovodamas bronzos medalį. Blauzdą kiaurai pervėrusią rakštį sportininkas pajuto tik finišavęs. Jis tuoj patatsidūrė medikų rankose ir buvo išvežtas į ligoninę. Ten jam atlikta operacija.

Laimė, sportininko sužeidimas nebuvo toks rimtas, kaip manyta iš pradžių. Medikų teigimu, vėl sportuoti A.Awangas galės pradėti po dviejų savaičių.

Epizodo vaizdo reportažai:
VIDEO: Track World Cup - Manchester 2011 - Men's Keirin Final Crash
VIDEO: UCI World Cup 2011 - Azizulhasni Awang Splinter

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas