Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2009 07 14

Britas laimėjo jau trečią „Tour de France“ etapą

10-ajame prestižiškiausių daugiadienių dviračių lenktynių „Tour de France“ etape antradienį triumfavo britas Markas Cavendishas, kuriam tai buvo jau trečioji pergalė šių metų varžybose.
147 taškus surinkęs M.Cavendishas šių metų „Tour de France“ lenktynėse kol kas pirmauja pagal šį rodiklį.
147 taškus surinkęs M.Cavendishas šių metų lenktynėse „Tour de France“ kol kas pirmauja pagal šį rodiklį. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

24 metų dviratininkas po šio triumfo susigrąžino žaliuosius „Tour de France“ marškinėlius, skiriamus pagal taškus lenktynėse pirmaujančiam sportininkui.

„Columbia HTC“ komandoje pedalus minantis M.Cavendishas 194,5 kilometro atstumą iš Limožo į Isudeną įveikė per 4 valandas 46 minutes 43 sekundes.

Su nugalėtoju 10-ojo etapo finišą kirto ir dar 51 dviratininko grupė, kurioje buvo ir geltonuosius „Tour de France“ marškinėlius vilkintis lenktynių lyderis italas Rinaldo Nocentini („Ag2r“) bei abu pagrindiniai jo konkurentai ispanas Alberto Contadoras ir amerikietis Lance'as Armstrongas (abu „Astana“), todėl pokyčių bendrojoje varžybų įskaitoje išvengta.

R.Nocentini ir toliau 6 sekundėmis lenkia A.Contadorą bei 8 sekundėmis – aštuntojo „Tour de France“ titulo siekiantį legendinį L.Armstrongą.

Tuo tarpu net tris lenktynių etapus šiais metais jau laimėjęs M.Cavendishas pagal laiką klasifikuojamas tik 135-oje vietoje. Lyderiui britas pralaimi 1 val. 13 min. 54 sek.

11-asis iš 21-o „Tour de France“ etapas vyks trečiadienį. Dviratininkams teks numinti 192 kilometrų atstumą iš Vatano į Sen Faržą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas