Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 02 07

Byla nebaigta: dopingu įtariami garsūs treneriai ėmėsi veiksmų

Daugiau nei prieš pusantrų metų prasidėjęs dopingo skandalas turi tęsinį. Du su dideliais atletams draudžiamų medžiagų kiekiais sulaikyti sunkiosios atletikos ir dviračių sporto treneriai Bronislovas Vyšniauskas ir Antanas Jakimavičius ruošiasi gynybai.
Ramūnas ir Bronius Vyšniauskai bei A.Jakimavičius
Ramūnas ir Bronius Vyšniauskai bei A.Jakimavičius / J. Andriejauskaitės / 15min nuotr.

Klaipėdos apylinkės teismo kaltais dėl dopingo medžiagų disponavimo pripažinti ir po 5 tūkst. eurų baudas gavę B.Vyšniauskas ir A.Jakimavičius per savo teisininkus pateikė apeliacinius skundus.

Byla parduota Klaipėdos apygardos teismui, – 15min informavo Klaipėdos apylinkės teismo pirmininko padėjėja ryšiams su visuomene Olga Sadovskaja.

Lietuvos sunkiosios atletikos federacijos prezidentas ir treneris B.Vyšniauskas šioje byloje kaltinamas neteisėtu dopingo medžiagų laikymu, turint tikslą jas platinti.

VIDEO: Tėvas ir sūnus Vyšniauskai komentuoja teismo nuosprendį

Kaip yra skelbusi prokuratūra, per kratas B.Vyšniausko ir jo giminaičių namuose, sporto klubo patalpose rasta apie 20 flakonų, 40 pakuočių, 80 ampulių ir daugiau nei tūkstantis tablečių draudžiamų medžiagų, priskiriamų anabolinių ir androgeninių steroidų grupei.

B.Vyšniauskas taip pat kaltinamas dopingo gabenimu. Teisėsauga teigia nustačiusi, kad treneris paprašė kito asmens nugabenti lagaminą su dideliu kiekiu draudžiamų medžiagų į giminaičių namus.

B.Vyšniauskui taip pat pateikti kaltinimai dėl psichotropinių medžiagų – tablečių laikymo, neturint tikslo jų parduoti ar kitaip platinti.

Panevėžio kūno kultūros ir sporto centro treneris A.Jakimavičius kaltinamas dopingo laikymu, turint tikslą jį platinti ir draudžiamų medžiagų gabenimu.

J. Andriejauskaitės / 15min nuotr./B. Vyšniauskas, A. Jakimavičius
J. Andriejauskaitės / 15min nuotr./B. Vyšniauskas, A. Jakimavičius

B.Vyšniauskas yra aiškinęs, kad toks didelis draudžiamų medžiagų kiekis skirtas jam pačiam. Tai jis tvirtino ir kitiems sunkiosios atletikos federacijos vadovams, kuriems toks paaiškinimas tiko.

Sunkiosios atletikos atstovai yra lyderiai pagal mūsų šalyje už dopingo vartojimą baustų atletų skaičių.

Vien B.Vyšniausko auklėtiniai dėl dopingo taisyklių pažeidimų yra diskvalifikuoti penkis kartus, dar du yra suspenduoti šiuo metu.

Po dusyk vartoję dopingą yra pagauti B.Vyšniausko sūnus Ramūnas Vyšniauskas bei Aurimas Didžbalis, sykį – Domantas Kmieliauskas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Aurimas Didžbalis ir Ramūnas Vyšniauskas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Aurimas Didžbalis ir Ramūnas Vyšniauskas

Praėjusį mėnesį Lietuvos antidopingo agentūra suspendavo dar du Lietuvos sunkiosios atletikos rinktinės atletus Žygimantą Stanulį ir Irmantą Kačinską. Jie suspenduoti dėl draudžiamojo metodo naudojimo.

Lietuvos antidopingo agentūra yra suspendavusi ir trenerius: B.Vyšniauską, A.Jakimavičių bei dviračių sporto treneriui talkinusią Solveigą Balaišytę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas