Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Čempionų lygos rekordininkė „Barcelona“ po metų pertraukos susigrąžino titulą

„Barcelona“ rankininkai jau dvyliktą kartą tapo EHF Čempionų lygos nugalėtojais.
„Barcelona“ rankininkų triumfas
„Barcelona“ rankininkų triumfas / EHF nuotr.

Čempionų lygos rekordininkė „Barcelona“ trofėjų laimėjo jau trečią kartą per pastaruosius ketverius metus ir stipriausio Europos klubo titulą susigrąžino po metų pertraukos, rašo Lietuvos rankinio federacija.

Kelne (Vokietija) vykusiame Čempionų lygos finalo ketverte „Barcelona“ lemiamose rungtynėse po dramatiškos kovos minimaliu skirtumu 31:30 (15:15) įveikė „Aalborg“ komandą.

Finale „Barcelona“ minimaliu skirtumu pirmavo beveik visų rungtynių metu, tačiau Danijos ekipa neleido varžovams atitrūkti ir rezultatas dažniausiai buvo lygus. Paskutinę antro kėlinio akimirką „Aalborg“ galėjo išlyginti rezultatą, kai į „Barcelona“ vartus buvo skirtas 9 m baudinys. Tačiau „Aalborg“ žvaigždės Mikkelio Hanseno mestas kamuolys pataikė į skersinį.

Finale „Barcelona“ komandą į priekį vedė prancūzai. Naudingiausiu finalo ketverto rankininku išrinktas Melvynas Richardsonas pelnė 8 įvarčius, Dika Memas prie pergalės pridėjo 7 įvarčius, Timothey N‘Guessanas įmetė 6 įvarčius.

„Aalborg“ gretose rezultatyviausiai žaidė 8 įvarčius pelnęs M.Hansenas. Vienu geriausiu visų laikų pasaulio rankininku laikomas M.Hansenas per visą karjerą taip ir nelaimėjo Čempionų lygos. Po Paryžiaus olimpinių žaidynių karjerą baigsiantis M.Hansenas su Danijos rinktine yra laimėjęs visus įmanomus titulus – olimpinio, triskart pasaulio ir Europos čempiono, bet su klubais triumfuoti stipriausiame turnyre 36-erių metų danui taip ir nepavyko.

„Aalborg“ klubas Čempionų lygos finale žaidė antrą kartą istorijoje, bet kaip ir 2021 m., Danijos ekipa lemiamoje dvikovoje pralaimėjo „Barcelona“ komandai. Nors Danijos rinktinė yra viena tituluočiausių pasaulyje ir laimėjo pastaruosius tris pasaulio čempionatus iš eilės, šios Skandinavijos šalies klubai dar niekada nėra laimėję nuo 1956 m. organizuojamos Čempionų lygos.

Jau dvyliktą kartą Čempionų lygos nugalėtoja tapusi „Barcelona“ pagal šį rodiklį įtikinamai lenkia artimiausius persekiotojus. Vokietijos „VfL Gummersbach“ klubas Čempionų lygoje triumfavo penkis kartus, kiti Vokietijos atstovai „THW Kiel“ ir „SC Magdeburg“ klubai laimėjo po keturis kartus.

Į šių metų finalo ketvertą patekę Vokietijos klubai kovojo tik dėl trečios vietos. „THW Kiel“ rankininkai kovoje dėl bronzos 32:28 įveikė praėjusių metų Čempionų lygos nugalėtoją „SC Magdeburg“ ekipą.

Titulą praradęs „SC Magdeburg“ pusfinalyje 26:28 pralaimėjo „Aalborg“ ekipai, o „THW Kiel“ komandą „Barcelona“ pusfinalyje sutriuškino net 30:18.

Rezultatyviausio sezono Čempionų lygos rankininko prizas buvo įteiktas „Paris Saint-Germain“ atakų lyderiui lenkui Kamiliui Syprzakui, pelniusiam 112 įvarčių.

Čempionų lygą laimėję „Barcelona“ rankininkai šį sezoną išgelbėjo legendinio Katalonijos klubo prestižą po „Barcelona“ futbolininkų ir krepšininkų nesėkmių. Tiek „Barcelona“ futbolininkai, tiek ir krepšininkai šį sezoną neįveikė ketvirtfinalio barjero ir nepateko tarp keturių geriausių komandų UEFA Čempionų lygoje bei Eurolygoje. Todėl „Barcelona“ klubo prezidentas Joanas Laporta nepraleido progos atvykti į EHF Čempionų lygos finalą ir Kelne pakilnoti čempionų taurę.

Jau penkiolika metų Kelno arenoje vykstančiame Čempionų lygos finalo ketverte yra triumfavęs ir lietuvis Jonas Truchanovičius. Su Prancūzijos „Montpellier“ klubu J. Truchanovičius trofėjų iškovojo 2018 metais ir išlieka vieninteliu lietuviu, laimėjusiu EHF Čempionų lygą per visą istoriją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius