Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

D.Banevič užstojo daugybės pašaipų sulaukusią australę: kaltino žmones peržengiant ribas

Septyniolikmetė Dominika Banevič – Bgirl Nicka – Paryžiaus olimpinėse žaidynėse breiko rungtyje nukeliavo iki finalo ir pasipuošė sidabro medaliu. Breiko pasaulis ir visa Lietuva liaupsino Dominikos pasirodymą, o vos jai nusileidus Vilniuje atletė buvo sutikta itin šiltai: improvizuoti šokiai, būrys norinčių pasveikinti žmonių ir merginai net įteikti naujo „Mercedes“ rakteliai.

Tačiau ne visi sulaukė tokio pripažinimo ir pagyrų. Pavyzdžiui, Australijos breiko šokėja Rachael Gunn (Raygun) olimpinėse žaidynėse negavo nė vieno taško, pralaimėjo visas tris kovas, taip baigdama pasirodymą galutinės rikiuotės apačioje.

Tačiau tai nebuvo viskas. Pastaruoju metu internete pradėjo plisti įrašai, o kai kuriuose pašiepiamas, išjuokiamas Raygun breiko stilius: vieni pabrėžė savotišką australės techniką, kiti – aprangą.

Įvairių vaizdo montažų prikurta galybė. Galima tai vadinti humoru, bet tuntas internautų tiesiog šaipėsi iš sportininkės. Vieni tiesiog komentuodami, kiti – kurdami vaizdo įrašus. Australės parodija buvo padaryta net vienoje populiariausių JAV vakaro pokalbių laidų – „The Tonight Show Starring Jimmy Fallon“.

@fallontonight Viral Australian breakdancer “Raygun” (Rachel Dratch) crashes Jimmy’s monologue! 🤣 #FallonTonight #TonightShow #RachelDratch #ParisOlympics #Breakdancing #Raygun #JimmyFallon ♬ original sound - FallonTonight

Visgi tai nepatiko Raygun grupių etape įveikusiai olimpinei vicečempionei D.Banevič, kuri „Instagram“ paskyroje užstojo sportininkę iš Australijos.

„Beprotiška matyti, kaip šiais laikais žmonės kelia ažiotažą dėl peržiūrų, peržengdami visas ribas ir pagarbą žmogui. Liūdna matyti, kad žmonės sutelkia dėmesį į neigiamus dalykus ir kritikuoja, o nors breiko rungtyje olimpinėse žaidynėse buvo daug puikių akimirkų ir svarbių momentų. Kodėl nekuriate vaizdo įrašų apie breikerius, kurie darė aukšto lygio dalykus. Didžiuojuosi galėdama pasakyti, kad olimpinėse žaidynėse matėte aukščiausią visų laikų breiko lygį.

Nuostabu, kaip breiko lygis keitėsi per pastaruosius metus ir net mėnesius. Kiekvieną kartą pakeliame kartelę, nes šioje meno formoje ribų nėra. Mes toliau tobulėsime ir kursime, o kai kurie „ekspertai“ ir toliau nekęs bei kurs vaizdo įrašus gulėdami ant sofų. Jei norime, kad pasaulis būtų geresnis, kur kiekvienas galėtų būti savimi ir daryti savo darbą, pradėkime nuo savęs ir išpildykime tai pozityviai ir pagarbiai. Tai prasideda nuo tavęs, todėl būk malonus ir tiesiog dirbk savo darbą. Taika ir meilė“, – rašė D.Banevič.

Scanpix nuotr./Raygun
Scanpix nuotr./Raygun

Į savo pasirodymą Paryžiaus olimpinėse žaidynėse sureagavo ir pati Raygun.

„Norėjau tiesiog išeiti, atlikti kažką naujo, kitokio ir kūrybiško – tai mano stiprybė, mano kūrybiškumas. Niekada neketinau nugalėti šių merginų dėl to, ką jos moka geriausiai, dėl dinamiškumo ir jėgos judesių, todėl norėjau judėti kitaip, būti meniška ir kūrybinga, nes kiek šansų per gyvenimą turi pasirodyti tokioje scenoje?“ – sakė australė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas