Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 03 23

Desperacija: rusai savo varžybas prilygins Europos ir pasaulio čempionatams

Beveik iš visų sporto šakų tarptautinių varžybų išmesti rusai griebiasi šiaudo. Pranešama, kad nuo šiol Rusijoje vyksiančios varžybos bus prilyginamos Europos ir pasaulio čempionatams.
Vladimiras Putinas ledo ritulio rungtynėse
Vladimiras Putinas ledo ritulio rungtynėse / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Rusijos sporto ministras Olegas Matycinas po susitikimo su Rusijos olimpinio komiteto (ROK) nariais pranešė, kad visos varžybos Rusijoje, kuriose dalyvaus ir užsienio sportininkai, savo statusu prilygs žemyno ir planetos pirmenybėms.

Tokį statusą varžybos galės gauti net ir tuo atveju, jei jose dalyvaus tik Rusijos ir Baltarusijos atletai, kuriuos, šioms šalims pradėjus karą prieš Ukrainą, iš savo varžybų išmetė beveik visos tarptautinės sporto federacijos.

O.Matycinas taip pat pranešė, jog išvien su ROK dirba tam, kad sudarytų sporto renginių planą, o taip pat planuoja pasirūpinti, kad sportininkai iš užsienio galėtų dalyvauti Rusijoje vyksiančiuose renginiuose.

Rusų teigimu, varžybos jų šalyje bus prilygintos Europos ir pasaulio čempionatams tam, kad būtų deramai įvertinti ir socialinėmis garantijomis už savo laimėjimus aprūpinti vietiniai atletai.

Primename, kad Rusijai vasario 24-ąją įsiveržus į Ukrainos teritoriją, per kelias savaites šią šalį agresorę iš savo varžybų eliminavo arba suspendavo beveik visų sporto šakų federacijos, įskaitant futbolą, krepšinį, ledo ritulį ir kt.

Rusijos sportininkai toliau gali varžytis vos keliose sporto šakose, kaip tenisas ar plaukimas, bet tą jie gali daryti ne atstovaudami savo šaliai, o su neutralia vėliava.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas