Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 12 17

Dieną, kai ant Rusijos sporto krito sankcijos, V.Putino paklausė apie futbolininko masturbaciją

Ketvirtadienį Rusija sužinojo, kad šalinama ir svarbiausių sporto varžybų – ateinančių vasaros ir žiemos olimpinių žaidynių. Bet per tą pačią dieną surengtą Vladimiro Putino spaudos konferenciją Rusijos prezidentui sporto kanalo užduotas klausimas buvo kitoks.
Vladimiras Putinas ketvirtadienį atsakė į žurnalistų klausimus.
Vladimiras Putinas ketvirtadienį atsakė į žurnalistų klausimus. / „Scanpix“ nuotr.

Rusijos sportas išgyvena sudėtingus laikus.

Lozanoje Tarptautinis sporto arbitražas (CAS) ketvirtadienį paskelbė savo verdiktą, kuriuo iš dalies pritarė Tarptautinės antidopingo agentūros (WADA) sankcijoms dėl Rusijos antidopingo agentūros (RUSADA) klastočių.

Rusijos sportininkai vasaros Tokijo ir žiemos Pekino olimpinėse žaidynėse negalės varžytis su savo vėliava, jų garbei negalės skambėti himnas, o Rusija negalės rengti didelių tarptautinių varžybų iki 2022 metų gruodžio 17 dienos.

WADA norėjo bausti ketveriems metams. Sankcijos buvo skirtos dėl to, RUSADA suklastojo savo pateiktus duomenis.

Tai nėra ramiausi laikai ir Rusijos futbolo rinktinei, kuri Tautų lygos varžybas baigė pralaimėjimu 0:5 Serbijai.

Rusijoje itin populiarus biatlonas išgyvena krizę, nei vyrams, nei moterims, nei estafečių komandoms per 34 lenktynes neužlipus ant prizininkų pakylos.

Bet dieną, kai V.Putinas atsakinėja į Rusijos žurnalistų klausimus, sporto kanalo „Mač“ komentatorė Olga Bogoslovskaja domėjosi intymesniais dalykais.

Padėkojusi, kad prezidentas pasveikino kanalą su jubiliejumi, ji pusantros minutės formulavo klausimą apie praėjusį mėnesį Rusijoje nuskambėjusį skandalą, kuomet buvo paviešintas besimasturbuojančio Sank Peterburgo „Zenit“ futbolininko Artiomo Dziubos vaizdo įrašas.

„Scanpix“ nuotr./Artiomas Dziuba
„Scanpix“ nuotr./Artiomas Dziuba

Akivaizdu, kad Rusijos rinktinės 32 metų puolėjas nufilmavo pats save, o „Mač TV“ žurnalistė dėstė, jog futbolininkas nukentėjo nuo piktavalių programišių, tad ar tai negresia ir kitiems?

„Tegu jis pats sprendžia asmeninius reikalus, – atsakė V.Putinas. – Lįsti į asmeninius reikalus normaliai bendruomenei neverta. Jis – viešas žmogus, jam tai buvo neišvengiama. Ir tai gera pamoka – atminkite tai. Antra, yra bendros taisyklės, kurių reikia laikytis. Ar tai gali atsiliepti profesionaliai veiklai? Žinoma, kad ne. Aš nežiūrėjau to video, o jūs žiūrėjote?“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Vladimiras Putinas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Vladimiras Putinas

Tokia diskusija nustebino Rusijos komentatorių Vladą Lasicką.

Vienos pajėgiausių pasaulyje lengvaatlečių Marijos Lasickienės vyras teiravosi tvirteryje: „Gerbiami „Mač TV“ vadovai, visas Rusijos sportas šiknoj, o jūs siunčiate korespondentę, kad ši paklaustų apie masturbaciją. Jums viskas gerai su galva?“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas