Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Dramatiškai ukrainiečius įveikusi Lietuvos regbio-7 rinktinė Hamburge kovos dėl 9 vietos

Hamburge (Vokietija) vykstančiame antrajame Europos vyrų regbio-7 čempionato elitinio „Championship“ diviziono antrojo etapo turnyre Lietuvos rinktinė kovos dėl 9 vietos.
Lietuvos ir Ukrainos regbio-7 rinktinių akistata
Lietuvos ir Ukrainos regbio-7 rinktinių akistata / „Rugby Europe“ nuotr.
Temos: 1 Regbis

Lietuviai pusfinalyje dėl 9-12 vietų po dramatiškos kovos 19:12 palaužė Ukrainos komandą.

Lietuvos rinktinė jau pirmąją mačo minutę surengė rezultatyvią ataką ir išsiveržė į priekį 5:0, tačiau po poros minučių mūsiškių klaida pasinaudoję ukrainiečiai atsakė savo žeminimu, o su realizacijos smūgiu varžovai persvėrė rezultatą savo naudai 7:5.

Kurį laiką nesikeitus rezultatui, antrojo kėlinio 3-ią minutę Donatas Vilimavičius pelnė žeminimą bei pats per pridėjo dar du taškus realizacijos smūgiu (12:7). Visgi netrukus ukrainiečiai surengė rezultatyvų išpuolį ir rezultatas tapo lygus 12:12.

„Rugby Europe“ nuotr./Lietuvos ir Ukrainos regbio-7 rinktinių akistata
„Rugby Europe“ nuotr./Lietuvos ir Ukrainos regbio-7 rinktinių akistata

Paskutinę minutę lietuviai suklydo atakuodami ir ukrainiečiai turėjo galimybę surengti lemiamą ataką. Visgi jų išsimetimas iš užribio buvo nesėkmingas, todėl lietuviai perėmė kamuolį ir ėmė rengti svarbiausią savo ataką. Ji pasibaigė Arno Prielaido žeminimu, o galutinį tašką padėjo D. Vilimavičiaus realizacijos smūgis (19:12).

Grupės etape Lietuvos regbininkai turėjo viltį pakovoti dėl vietos ketvirtfinalyje, bet, kaip ir pirmajame etape Makarskoje (Kroatija), to padaryti nepavyko.

Pirmosiose rungtynėse lietuviai 7:19 pralaimėjo vieniems iš čempionato favoritų Vokietijos regbininkams.

Antrajame susitikime vyko dramatiškas mūšis su Sakartvelo komanda. Pirmajame kėlinyje Kęstutis Karbauskas išvedė Lietuvos rinktinę į priekį, o D. Vilimavičius pridėjo du taškus realizacija (7:0). Kėlinio pabaigoje kartvelai rezultatą sušvelnino (7:5).

„Rugby Europe“ nuotr./Lietuvos ir Ukrainos regbio-7 rinktinių akistata
„Rugby Europe“ nuotr./Lietuvos ir Ukrainos regbio-7 rinktinių akistata

Visą antrą kėlinį vyko atkakli ir kieta kova bei nei vienai komandai nepavykdavo surengti rezultatyvių atakų. Tik paskutinės atakos metu Sakartvelo regbininkai sugebėjo pačiame aikštės kampe ištenėti kamuolio prispaudimą lietuvių įskaitiniame plote ir Lietuvos rinktinė patyrė apmaudžią nesėkmę.

Trečiosiose grupės rungtynėse lietuviai stojo į kovą su 2021 ir 2022 metų Europos čempione Ispanija. Puikiai rungtynes pradėję lietuviai po Eimanto Bagarausko ir Pauliaus Suginto atakų pirmavo 10:0. Visgi ispanai greitai atsitiesė ir dar pirmajame kėlinyje išsiveržė į priekį 14:10.

Antrajame kėlinyje lietuvių gretos pradėjo retėti dėl traumų ir mūsiškiams ėmė stigti jėgų. Tuo tarpu ispanai ėmė rengti vieną rezultatyvią ataką po kitos, nes jiems reikėjo kuo geresnio taškų santykio siekiant vietos ketvirtfinalyje. Galutinis rezultatas – 45:10 ispanų naudai.

Dėl 9-10 vietų lietuviai sekmadienį žais su Didžiosios Britanijos komanda.

Pirmajame Europos čempionato etape lietuviai buvo dešimti. Tokią pat poziciją Lietuvos regbininkai užėmė ir praėjusių metų Europos čempionate.

Lietuvos regbininkai jau yra ramūs dėl išlikimo „Championship“ divizione.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius