Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 02 07

Dviejų ukrainiečių imtynininkių globėju tapęs šiaulietis: „Nė sekundei nesuabejojau“

Andrius Stočkus, prasidėjus karui Ukrainoje, iškart susisiekė su savo kolegomis šioje šalyje ir pasiūlė pagalbą. Nors iš pradžių reakcijos buvo gana naivios, po trijų savaičių jauni ukrainiečiai sportininkai jau keliavo į Šiaulius. Dabar Šiaulių sporto gimnazijoje gyvena ir sportuoja 20 jaunų atletų, iš kurių dviem 16-metėms A.Stočkus tapo oficialiu globėju.
Andrius Stočkus
Andrius Stočkus / Lukas Balandis / BNS nuotr.

A.Stočkus antradienį atsiėmė kilnaus sporto apdovanojimą, tačiau sakydamas kalbą dėkojo visai Šiaulių sporto gimnazijos bendruomenei, priglaudusiai nuo karo kenčiančios šalies sportininkus.

„Atrodo paprastas dalykas, bet jiems tai tikrai nėra paprasta, – kalbėjo apdovanojimą atsiėmęs A.Stočkus. – Noriu pasveikinti visą savo bendruomenę, kuria tikiu, pasitikiu. Per labai trumpą laiką buvo padaryta viskas, kad galėtume kuo įmanoma daugiau padėti mūsų broliams ukrainiečiams. Priėmėme juos, dabar kartu sportuojame, gyvename, kiekvieną dieną laukiam, kada viskas baigsis. Turime unikalią galimybę padėti vieni kitiems siekti sportinių rezultatų.“

Mažiausiam Šiaulių sporto gimnazijos gyventojui – vos 10, vyriausiam – 22. Vaikai lanko įvairiausias sporto šakas: lengvąją atletiką, krepšinį, futbolą, tekvondo, imtynes.

Dviem 16-metėms imtynininkėms A.Stočkus yra oficialus globėjas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas