Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 06 09

EHF pripažino klaidą ir neįskaitė lietuvių įvarčio: mūšis su islandais baigėsi ne pergale, o lygiosiomis

2019 m. pasaulio čempionato atrankos kovoje su Islandija vieno įvarčio pranašumo Lietuvos rankininkai vis dėlto neturės.
Rankinio rungtynės: Lietuva - Islandija
Rankinio rungtynės: Lietuva - Islandija / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.
Temos: 1 Rankinis

Nors po „Siemens“ arenoje vykusių rungtynių Lietuva džiaugėsi pergale, Europos rankinio federacija (EHF) informavo, kad teisingas rezultatas yra lygiosios 27:27.

„Šiek tiek apmaudu pranešti, bet oficialus sprendimas, jog šiandien rungtynės tarp Lietuvos ir Islandijos rinktinių baigėsi rezultatu 27:27. Bet kokiu atveju didžiuojamės savo rinktine ir visus taškus dėliosime Islandijoje“, – paskelbė Lietuvos rankinio federacija „Facebook“ tinkle.

EHF paaiškino, kad Lietuvai buvo įrašytas įvartis, kurio teisėjas neįskaitė – tai ir lėmė lietuvių „pergalę“.

Pasirodo, 40-ą minutę, kai į vartus metė Mindaugas Dumčius, teisėjas lietuviui skyrė pražangą puolime, tačiau rungtynių inspektorius to nepastebėjo ir įtraukė įvartį į rungtynių rezultatą.

„Po šio epizodo rezultatas buvo pakeistas iš 17:16 į 18:16 Lietuvos rinktinės naudai. Ir nors tiek sekretoriate dirbę merginos, tiek islandų suolelis iškart bandė informuoti rungtynių inspektorių Valerijų Jaskiną (Latvija) apie padarytą klaidą rezultate, šis rungtynes leido tęsti esant užfiksuotam neteisingam rezultatui“, – rašoma LRF pranešime.

Po rungtynių atlikus vaizdo peržiūrą buvo priimtas sprendimas iš Lietuvos rinktinės atimti vieną įvartį ir užfiksuoti lygiąsias rezultatu 27:27.

LRF prezidentas Donatas Pasvenskas iš dalies sutinka su galutiniu priimtu rezultatu, tačiau yra įsitikinęs, kad toks komisaro akibrokštas galėjo turėti kardinalios įtakos rungtynių tėkmei:

„Situacija daugiau nei apmaudi. Sunku patikėti, kad aukščiausiame lygyje įmanomi tokie dalykai. Žaidėjai aikštelėje atiduoda visas jėgas kaudamiesi už savo šalį, o rungtynių inspektorius patogiai sėdėdamas savo kėdeje nesugeba sekti įvykių aikštėje ir suskaičiuoti rezultato.

Cituojant garsu krepšinio trenerį: tiek šioje situacijoje, tiek visų rungtynių metu mūsų vyrai iš teisėjų bei inspektoriaus negavo jokios pagarbos. Lygiosios, žinoma, ne pergalė, tačiau tokios lygiosios mūsų rinktinei manau įpūs didžiulę dozę sportinio pykčio. Tai yra mūsų šimtmečio šansas, kurio mes nepaleisim“, – užtikrintai kalbėjo D.Pasvenskas.

Atsakomosios rungtynės Islandijoje vyks birželio 13 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai