Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Energus“ pergalė Kaišiadoryse ir pasiruošimas Lenkijos turui

​​​​​​​Liepos 14 d. vykusiose Kaišiadorių dviračių lenktynėse „Energus dviračių komandos“ dviratininkas Rokas Kmieliauskas iškovojo pirmąją vietą. Lenktynėse komandos dviratininkai įveikė 82 km, varžydamiesi su pajėgiausiais šalies dviratininkais.
„Energus“ dviračių komanda
„Energus“ dviračių komanda / „Energus dviračių komandos“ nuotr.

Po varžybų Rokas Kmieliauskas dalinosi, jog su komanda nuo pat varžybų pradžios tikslingai dirbo ir buvo užsibrėžę pasiekti pergalę bei džiaugėsi rezultatu.

„Varžybas sėkmingai kontroliavome, visuose pabėgimuose turėjome savo komandos sportininkų. Įveikus maždaug 20 km į pabėgimą nuvažiavo penki mūsų komandos nariai, vėliau varžybų viduryje mus pasivijo dar 7 sportininkai, tarp jų buvo ir šiandien stipriausi Lietuvos dviratininkai. Visgi likus dviem ratams iki finišo man pavyko atitrūkti su dviem Estijos komandos „Tartu“ dviratininkais, trise darniai važiavome iki finišo, kuriame sukaupiau visas jėgas ir paskutinius metrus įveikiau pirmas“, – įspūdžiais dalinosi Rokas Kmieliauskas.

„Energus dviračių komandos“ nuotr./„Energus“ dviračių komanda. Rokas Kmieliauskas
„Energus dviračių komandos“ nuotr./„Energus“ dviračių komanda. Rokas Kmieliauskas

Kaišiadorių dviračių lenktynėse antrąją ir trečiąją vietą pasidalino Estijos „Voltas-Tartu 2024 by CCN“ komandos atstovai: antras liko Jomantas Venckus, trečias – Kristupas Mikutis.

Rokas Kmieliauskas šį sezoną demonstruoja ištvermę ir puikius rezultatus. Birželio mėn. vykusiame Lietuvos plento grupinių lenktynių čempionate sportininkas iškovojo trečiąją vietą, daugiadienėse Lietuvos dviračių plento varžybose „Tour of Lithuania“ R.Kmieliauskas buvo 6-tas, o gegužę vykusiame „Tour of Estonia“ varžybų pirmajame etape dviratininkas pateko į TOP 10-tuką stipriausiųjų, užimdamas 9-ąją vietą.

Į Lenkijos turą – su nauju komandos nariu

Liepos 20 d. komanda startuos Čekijoje vyksiančiose „Visegrad 4 CZ“ varžybose, o liepos 21 –28 d. dviratininkų laukia turas po Lenkiją – dvi vienadienės varžybos ir keturias dienas truksiantis „Dokola Mazovska PL“ čempionatas.

Šiose varžybos dalyvaus ir ką tik prie komandos prisijungęs naujasis narys – Žygimantas Matuzevičius, prieš tai atstovavęs Estijos „Voltas-Tartu 2024 by CCN“ komandą.

„Energus dviračių komandos“ nuotr./„Energus“ dviračių komandą papildė Žygimantas Matuzevičius.
„Energus dviračių komandos“ nuotr./„Energus“ dviračių komandą papildė Žygimantas Matuzevičius.

22-ejų metų dviratininkas 2022–2023 m. mynė Prancūzijos aukščiausio lygio klube „Philippe Wagner Cycling“. Savo karjeroje Ž.Matuzevičius yra tapęs Lietuvos jaunių čempionu plento grupinėse lenktynėse, Europos jaunių čempionate užėmęs 16-ąją vietą, o šiais metais dviratininkas tapo Lietuvos U23 grupiniu lenktynių čempionu.

„Dar šių metų pradžioje buvau sulaukęs pasiūlymo jungtis prie „Energus dviračių komandos“, visgi tada priėmiau sprendimą karjerą tęsti Estijos „Voltas Tartu2024 by CCN“ – tuo metu mano sprendimą nulėmė šios komandos ilgametė patirtis. Visgi sezono eigoje klube pasikeitus situacijai, nusprendžiau keisti klubą ir priimti „Energus“ pasiūlymą. Žinoma, atsižvelgiau ir į tai, kokį proveržį rodo ši komanda, matau, kiek pastangų įdeda kiekvienas komandos narys, siekdamas auginti šį projektą. Be to, pažįstu visus komandos narius, dauguma jų yra geri mano draugai, o gera atmosfera ir palaikymas komandoje ypatingai svarbus. Šiai dienai mano pagrindinis tikslas – įrodyti savo vertę ir naudą komandai“, – apie savo sprendimą pasakojo Ž.Matuzevičius.

Į turą Lenkijoje vyks devyni „Energus dviračių komandos“ sportininkai, kurie varžysis su pajėgiomis Europos komandomis, šiek tiek aukštesnėmis nei vykusiose svarbiausiose šalyje šių metų „Tour of Lithuania“ varžybose.

„Jaunimui tai bus puiki proga tobulėti ir įgyti daugiau patirties, jie mins vienadienes varžybas, o didžiausią patirtį sukaupę komandos dviratininkai turės kur pasireikšti daugiadienėse varžybose. Kartelę ir toliau išlaikome aukščiausią, todėl sieksime pergalių ir šiose varžybose“, – sakė komandos sporto direktorius Deividas Vileniškis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito