Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 13

Europos akrobatinio skraidymo čempionate skambės ir lietuvių pavardės

​​​​​​​Rugsėjo 16-24 dienomis, Rumunijoje, Bukarešte varžysis geriausi Europos akrobatinio skraidymo pilotai, tarp kurių išvysime ir Lietuvai atstovaujančius sportininkus Džiugą Kačanauską ir Igorį Lobanovą.
Igoris Lobanovas
Igoris Lobanovas

Lietuvos rinktinės nariai varžysis standartinėje „Advanced“ kategorijoje su kitais Europos akrobatinio skraidymo čempionate dalyvausiančiais pilotais.

D.Kačanauskui ir I.Lobanovui šiemet tai bus pirmosios varžybos, kuriose dalyvaus drauge. Iki tol pilotai šių metų svarbiausioms varžyboms – Europos akrobatinio skraidymo čempionatui – ruošėsi atskirai, būnant „Iron Wolf aerobatics“ komandos sudėtyje.

Igoris Lobanovas be 100 valandų akrobatinio skraidymo treniruočių šiemet dalyvavo ir dvejuose atviruosiuose čempionatuose Ispanijoje ir Prancūzijoje. Jo kolega Džiugas Kačanauskas ore treniruodamasis praleido apie 50 skrydžio valandų. Abiem Lietuvos akrobatinio skraidymo rinktinės atstovams pasiruošti čempionatui padeda rinktinės treneris Eltonas Meleckis.

Šios varžybos Lietuvos atstovams bus vienos paskutiniųjų standartinėje klasėje, nes nuo kitų metų lietuvių planuose žengti į aukščiausią lygą – „Unlimited“ kategorijos čempionatus.

Prieš metus abu Lietuvos rinktinės pilotai D. Kačanauskas ir I. Lobanovas varžėsi Pasaulio akrobatinio skraidymo čempionate „Advanced“ kategorijoje. Jame D. Kačanauskui pavyko iškovoti 7 vietą bendroje įskaitoje, o I.Lobanovui dėl varžybinės patirties stokos teko tenkintis tik 24 vieta.

Džiugas Kačanauskas
Džiugas Kačanauskas

Pasak rinktinės trenerio Eltono Meleckio, šiemet tikimasi, kiek geresnių rezultatų.

„Lietuvos rinktinės atstovai šiemet tikrai daug dėmesio skyrė treniruotėms. Vien Kyviškių aerodrome, Vilniaus Dariaus ir Girėno aeroklube abu pilotai per visą sezoną praleido apie 100 skrydžio valandų. Tačiau tik varžybose pamatysime, ar tiek treniruočių bei pasiruošimų valandų pakaks norimiems rezultatams pasiekti“, - teigė Lietuvos rinktinės treneris E.Meleckis.

Akrobatinis lėktuvas SU 26 M
Akrobatinis lėktuvas SU 26 M

Jau šį penktadienį prasidėsiančiame Europos akrobatiniame skraidymo čempionate Džiugas Kačanauskas varžysis „SU 26 M“ lėktuvu, o Igoris Lobanovas – „XA42”.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas