2021 08 15

Europos diskgolfo čempionate geriausiai iš lietuvių pasirodė šalies čempionė

Šeštadienį baigėsi keturias dienas trukęs Europos diskgolfo čempionatas. Jis vyko centrinėje Čekijoje, Benešovo mieste.
Mireta Jurgelevičiūtė
Mireta Jurgelevičiūtė / LDGF nuotr.
Temos: 1 Diskgolfas

Iš viso čempionate dalyvavo 316 žaidėjų iš 26 Europos šalių, suskirstytų į 10 skirtingų grupių, o tarp dalyvių buvo ir 9 Lietuvos atstovai, praneša Lietuvos diskgolfo federacija.

Geriausiai tarp lietuvių pasirodė daugkartinė Lietuvos čempionė Mireta Jurgelevičiūtė – ji vienintelė iš komandos pateko į finalinės dienos kovas. Finale Mireta surinko +17 nuo PAR rezultato ir galutinėje įskaitoje dalinosi 18 vieta.

Moterų grupėje kiek netikėtai nugalėjo Suomijos žaidėja Hena Blomros (bendru rezultatu -11), aplenkusi tituluotesnę savo tautietę Eveliną Salonen ir geriausią Estijos žaidėją Kristiną Tatar.

LDGF nuotr./Europos diskgolfo čempionate dalyvavo 9 lietuviai.
LDGF nuotr./Europos diskgolfo čempionate dalyvavo 9 lietuviai.

Bendroje vyrų grupėje lietuviai Linas Strelkauskas ir Gabrielius Gricius užėmė atitinkamai 72 ir 80 vietas iš 101 žaidėjo. Naujuoju Europos čempionu tapo 20-metis suomis Niklas Antila (-43 nuo PAR), pasaulio reitinge užimantis 15 vietą.

Vyrų virš 40 metų grupėje Darius Gricius užėmė 34 vietą (-7) tarp 44 dalyvių. Čempionu tapo 43 metų Karlas Johanas Nybo iš Kopenhagos, surinkęs -51.

Vyrų virš 50 metų divizione Raimondas Mikalkėnas (+1) ir Miroslavas Jurgelevičius (+3) liko atitinkamai 19 ir 22 vietose. Grupės čempionu tapo švedas Ričardas Kaplingas (-35).

LDGF nuotr./Europos diskgolfo čempionate dalyvavo 9 lietuviai.
LDGF nuotr./Europos diskgolfo čempionate dalyvavo 9 lietuviai.

Vaikinų iki 19 metų grupėje Lietuvai atstovavo Andrius Patruševas ir Titas Kartanas. Andrius su +50 liko 39 vietoje, o laipteliu aukščiau su +42 liko Andrius. Europos jaunimo čempionu tapo 18 metų suomis Danielis Davidsonas su -34 rezultatu.

Merginų iki 19 metų divizione lietuvė Ieva Navickaitė iš Zararų rajono liko netoli finalo ir užėmė 11 vietą su +25 rezultatu. Merginų čempione karūnuota suomė Silva Sarinen (-8).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito