Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 07 07

Europos kyudo čempionate triumfavo Lenkijos komanda

Prancūzijos mieste Bourges vykusiame 16-ame Europos kyudo čempionate Lietuvos komanda (Vitalijus Naumavičius, Agnė Povilonytė ir Kipras Išora) užėmė 9-ąją vietą.
Kyudo Europos čempionatas
Kyudo Europos čempionatas / Organizatorių nuotr.

Po čempionato Agnė sakė: „Džiaugiuosi galėdama skleisti japonišką dvasią atstovaudama Lietuvai. Norisi dalintis savo pavyzdžiu ir skatinti žmones domėtis rytų kovos menais. Kiekvienas čempionatas yra darbas ir mokslas atliekant meistrystę stresinėse situacijose. Tai yra puiki galimybė stiebtis ir kilti savo vidinio samurajaus keliu.“

Jai antrino Vitalijus: „Dalyvavimas šiame čempionate yra sportinio proceso tęstinumo palaikymas. Tai pagrindinis dalyvavimo tikslas. Kitas tikslas – atskleisti savo stipriąsias ir silpnąsias puses.“

Organizatorių nuotr./Kyudo Europos čempionatas
Organizatorių nuotr./Kyudo Europos čempionatas

Komanda sutarė, kad šaudymas komandoje yra bendrystė: turime sekti vienas kito judesius ir neatlikti bereikalingo judesio prieš ankščiau esantį, tai tarsi sinchroninis plaukimas su lanku rankose.

Mūsų komandai galimybę dalyvauti šiam čempionate suteikė AB „INTER RAO Lietuva“.

Čempionate geriausiai pasirodė Lenkijos ir Vokietijos lankininkai: komandines varžybas laimėjo Lenkijos rinktinė, o asmeninėse varžybose Europos čempionu tapo Ulrichas Grussendorfas iš Vokietijos.

Lenkijos sportininkė Blanka Tomaszewska laimėjo antrąją vietą individualiose varžybose, o vokietis Stefanas Brendelis užėmė trečiąją vietą. Vokietijos komanda taip pat trečiają vietą laimėjo ir komandinėse varžybose.

Organizatorių nuotr./Kyudo Europos čempionatas
Organizatorių nuotr./Kyudo Europos čempionatas

Sidabro medaliais komandinėse varžybose pasipuošė šeimininkai – Prancūzijos rinktinė.

Varžybose dalyvavo sportininkai iš 10 Europos šalių – kur kas mažiau nei įprasta, bet atsižvelgiant į sąlygas, tai buvo pirmas didesnis renginys po karantino įvedimo pasaulyje, todėl visi susirinkę džiaugėsi galimybe pabūti ir pasirungti kartu.

Kyudo – šaudymas japonišku asimetrišku ilguoju lanku. Tai vienas seniausių ir gilias tradicijas išsaugojusių kovos menų.

Kyudo varžybos vyksta bendroje vyrų ir moterų grupėje. Šaudoma į 36 cm skersmens taikinį iš 28 m atstumo.

Aukščiausias Lietuvos rinktinės pasiekimas yra ketvirtoji vieta pasaulio čempionate 2018 metais.

Tuo pat metu vyko ir Europos Kyudo Federacijos generalinė asamblėja, kurios metu prezidentu dar vienai kadencijai perrinktas Šveicarijos kyudo federacijos prezidentas Géraldas Zimmermannas, viceprezidente išrinkta Prancūzijos Kyudo Federacijos prezidentė Régine Graduel, o generaline sekretore ketvirtai kadencijai perrinkta Lietuvos Kyudo Federacijos vadovė Ringa Baltrušaitė. Europos Kyudo Federacija vienija 24-ias nacionalines federacijas.

Visą vasarą Lietuvos Kyudo Federacija kvies vilniečius susipažinti su šiuo kovos menu Lankininkų sporto klubo aikštėje Vingio parke. Rudenį Vilniuje planuojamas jau tradiciniu tapęs Baltic Taikai – Baltijos jūros šalių čempionatas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito