Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos paplūdimio tinklinio klubų taurės turnyre – pergalingas Lietuvos komandos startas

Monpeljė (Prancūzija) vykstančiame antrajame istorijoje CEV Europos paplūdimio tinklinio klubų taurės turnyre pergalingai startavo Lietuvos moterų komanda – „Oxyklinika“, rašoma šalies tinklinio federacijos pranešime spaudai.
Seserys Gerda ir Rugilė Grudzinskaitės
Seserys Gerda ir Rugilė Grudzinskaitės / CEV nuotr.

Turnyre debiutuojanti Lietuvos ekipa, kuriai atstovauja seserys Gerda ir Rugilė Grudzinskaitės, Urtė Andriukaitytė bei Marija Karaliūtė, D grupės pusfinalyje 2-1 įveikė „Beach Volley Training“ (Italija) komandą.

Italėms atstovavo Serena Cimmino, Sara Franzoni, Eleonora Gili ir Samantha Guglielmo.

Ši pergalė „Oxyklinika“ komandai leido ne tik patekti į grupės finalą, bet ir užsitikrinti vietą atkrintamosiose varžybose.

CEV nuotr./Lietuvos moterų komanda – „Oxyklinika“
CEV nuotr./Lietuvos moterų komanda – „Oxyklinika“

Pirmajame susitikime M. Karaliūtės ir U. Andriukaitytės duetas varžovėms nusileido 0-2 (15:21, 19:21), bet netrukus seserys Gerda ir Rugilė Grudzinskaitės iškovojo pergalę 2-0 (21:17, 21:15), taip išlygindamos bendrą rezultatą.

Šios akistatos laimėtojos sprendėsi auksiniame sete. Jame Lietuvos ekipai atstovavo U. Andriukaitytė su G. Grudzinskaite. Jos laimėjo auksinį setą 15:11 ir padovanojo pergalę „Oxyklinika“ klubui.

Grupės finale penktadienį Lietuvos komanda žais su Tata „Edra“ (Vengrija) ekipa, kuri pranoko Stokholmo „08 Beachvolley Club“ tinklininkes.

B grupėje pergalingai startavo ir į grupės finalą pateko praėjusių metų vicečempionė Madrido „CV Majadahonda“ (Ispanija) komanda, kuriai atstovauja lietuvė Erika Kliokmanaitė.

CEV paplūdimio tinklinio klubų taurės moterų turnyre dalyvauja 16 komandų iš Švedijos, Azerbaidžano, Prancūzijos, Italijos, Čekijos, Austrijos, Slovėnijos, Rumunijos, Ispanijos, Anglijos, Vengrijos, Turkijos ir Ukrainos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas