Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Europos taurės turnyre Kauno „Granitas-Karys“ sieks revanšo prieš slovėnus

Rugsėjo 21 d. Garliavoje vyks EHF Europos taurės turnyro atsakomosios pirmojo etapo rungtynės. Kauno „Granitas-Karys“ bandys atsikovoti pergalę iš slovėnų Ormožo „Jeruzalem“ klubo, kuriam praėjusią savaitę pralaimėjo šešių įvarčių persvara.
„Granitas-Karys“ –  „Jeruzalem“
„Granitas-Karys“ – „Jeruzalem“ / „Jeruzalem“ klubo nuotr.

Europos taurės turnyro pradžia kauniečiams nebuvo sėkminga. Pirmosios sezono rungtynės svečiuose pasibaigė 32:26 slovėnų naudai. „Granito-Kario“ treneris Vaidotas Grosas sako, jog pralaimėjimą galėjo nulemti komandos jaudulys ir varžovų pervertinimas.

„Manau jog galėjome grįžti namo su geresniu rezultatu. Mūsų jauną komandą buvo sunku įtikinti, kad varžovas nėra toks grėsmingas kaip jie patys galvoja. Po pirmų 10 minučių teko paprašyti minutės pertraukėlės, nuraminti vyrus, nes tikrai jautėsi jaudulys. Deja, bet nesugebėjome realizuoti susikurtų puikių progų. Po to vaizdas aikštelėje pasikeitė, vyrai kovėsi kaip žvėrys ir pajuto jog galima kovoti kaip lygūs su lygiais. Iki 50 min. rezultatas buvo lygus, bet tada jau tokiuose momentuose viskas susideda iš mažų dalykų – neįmestas įvartis, klaida gynyboje, abejotinas teisėjo sprendimas, nuovargis“, – tikino treneris.

Visgi V.Grosas sako, jog slovėnų klubas rungtynių metu jo nenustebino. Treneriui stebint „Jeruzalem“ klubo rungtynes Slovėnijos čempionate, buvo aišku, ko galima tikėtis iš varžovų. Deja, jauniesiems kauniečiams pritrūko pasitikėjimo. V.Grosas tiki, kad atsakomųjų rungtynių metu „Granitas“ turi daug šansų laimėti.

„Atsakomosiose rungtynėse bandysime nekartoti tų pačių klaidų. Dabar jau žinome su kokiu varžovu susitiksime ir ko iš jo tikėtis. Manau, varžovai kažką naujo paruoš savo žaidime prieš mus, bet mes taip pat ruošiamės, kad juos nugalėtume. Bus tikrai įdomi dvikova, todėl visus kviečiu ateiti palaikyti savo komandą, nes prie pilnų tribūnų žaidėjams pakyla adrenalinas“, – sako V.Grosas.

Atsakomosios Europos taurės turnyro pirmojo etapo rungtynės vyks rugsėjo 21 d. (šeštadienį) 18.00 val. Garliavos sporto centre.

„Granito-Kario“ ir „Jeruzalem“ poros nugalėtojas antrajame Europos taurės etape susitiks su Bosnijos ir Hercegovinos vicečempionu Bania Lukos „Borac“ klubu. Tituluotas „Borac“ klubas yra tapęs stipriausiu Europoje, kai 1976 m. laimėjo EHF Čempionų taurę (dabartinė Čempionų lyga). 1991 m. „Borac“ iškovojo ir EHF Europos taurę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas