Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Floridoje – sėkmingas Gilės Bitės Starkutės startas

Gilė Bitė Starkutė sėkmingai pradėjo LPGA atrankos varžybas Floridoje, kur vyksta antrasis atrankos etapas pakeliui į elitines profesionalų varžybas.
Gilė Bitė Starkutė
Gilė Bitė Starkutė
Temos: 1 Golfas (sportas)

194 golfo žaidėjos iš 29 skirtingų valstybių, o tarp jų 94 amerikietės pradėjo turnyrą, o pagrindinis siekis yra patekti į 2025 metų „Epson Tour“ varžybas arba LPGA Tour turnyrą kitiems metams.

„Aš tiesiog labai didžiuojuosi, – turnyro svetainei espontour.com sakė G.B.Starkutė. – Esu labai laiminga, kad atvykusi iš Lietuvos nuėjau tokį kelią, kad patekčiau į vieną iš šių dviejų turnyrų.

Tikiuosi, kad tai, ką bandau padaryti, kažkiek prisideda ir prie Lietuvos golfo, norisi parodyti, kad Lietuva yra žemėlapyje ir mes turime golfo žaidėjų.“

G.B.Starkutė priminė, kad golfą pradėjo žaisti būdama labai jauna, pasekusi šį žaidimą pamėgusių tėvų pėdomis. Jos tėtis buvo vienas investuotojų, kurie rengė pirmuosius golfo aikštynus Lietuvoje.

Tėvynėje su šio populiaraus žaidimo niuansais susipažinusi G.B.Starkutė tris kartus laimėjo Lietuvos pirmenybes, dukart iš eilės nugalėjo atvirame Latvijos čempionate, o pastaraisiais metais tobulėjo JAV.

23 metų lietuvė baigė Arizonos universitetą, o dabar siekia žaisti daugiau turnyrų, kad įgautų daugiau patirties.

„Arizonoje žaidžiau penkerius metus, – pasakojo G.B.Starkutė. – Tada pagalvojau, kodėl gi nepabandžius. Kodėl nepasinaudoti galimybe pabandyti patekti į „Epson“ ir LPGA varžybas. Tapau pirmąja profesionale golfo žaidėja Lietuvoje, noriu įrodyti žmonėms, kad viskas įmanoma.“

Mike Christy/Arizona Athletics nuotr./Gilė Bitė Starkutė
Mike Christy/Arizona Athletics nuotr./Gilė Bitė Starkutė

Lietuvė paliko įspaudą Arizonos golfo metraščiuose, bet patekti į elitines golfo varžybas nėra paprasta.

Prieš pirmąjį atrankos etapą Kalifornijoje rugpjūtį G.B.Starkutė jaudinosi, nes tai vienintelis kelias atstovauti Lietuvai elitinėje golfo scenoje.

„Nervai buvo pakilę į aukštumas. Susirinko per 300 puikių žaidėjų, – sakė G.B.Starkutė. – Arba pereini per pirmą etapą ir gauni teisę įrodyti savo statusą antrajame etape, arba tavo karjera golfo sporte baigta.

Sunku apie tai pagalvoti, kai jau esi atidavusi šiam žaidimui 15 ar 16 metų. Tad nervai buvo įtempti. Man nesisekė per pirmąsias porą dienų, bet tada pagalvojau, kad arba reikia kautis, arba skristi namo. Aš pasirinkau kovą. Taip čia ir patekau“.

Arūno Starkaus nuotr./Gilė Bitė Starkutė
Arūno Starkaus nuotr./Gilė Bitė Starkutė

Įpusėjus antrojo etapo varžyboms G.B.Starkutė dalinasi 13 vietą tarp beveik dviejų šimtų sportininkių. Pirmąjį raundą ji baigė su 69 smūgiu, antrąjį – su 70.

Siekiant patekti į „Epson Tour“ varžybas, jai reikia surinkti 72 duobutes atrankoje.

Norint iškopti į LPGA Tour kitiems metams, reikia šią savaitę patekti tarp 35 geriausių žaidėjų, kurios tęs kovą atrankos finale gruodį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento