Sportas gyvai
06 15 /11:02

G.Venčkauskaitė pasaulio čempionate – 11-a, titulas – finišo spurtą laimėjusiai korėjietei

Kinijoje vykstančio 2024 metų šiuolaikinės penkiakovės pasaulio čempionato moterų varžybų finale dalyvavusi vienintelė lietuvė Gintarė Venčkauskaitė užėmė 11 vietą tarp 18 sportininkių.
Gintarė Venčkauskaitė.
Gintarė Venčkauskaitė. / UIPM World Pentathlon / Nuno Gonçalves nuotr.

Kaunietė iš viso surinko 1371 tašką. Fechtavimosi rungtyje ji pelnė 202 taškus (15 vieta), jojimo – 265 (16), plaukimo – 272 (12), o bėgimo ir šaudymo – 632 (5).

„Per pusfinalį gauta kojos trauma nebuvo pagrindinis tokio rezultato faktorius. Koją skaudėjo posūkiuose, bet tikrai galėjau konkurencingai bėgti. Turbūt labiausiai tokį rezultatą lėmė ištrauktas žirgas. Mano treneriai labai pikti dėl organizacinio komiteto sprendimo tokiam žirgui leisti varžytis. Jam suvaldyti atidaviau labai daug jėgų, tad nukentėjo ir plaukimo, ir bėgimo rezultatai“, – sakė G.Venčkauskaitė.

„Prieš varžybas visuomet turime bandomąjį jojimą, kuriame pamatome apie 40 žirgų, įvertiname, kaip jie šoka per kliūtis. Įvertiname jų charakterius ir pasižymime kaip su jais susikalbėti. Testiniuose jojimuose tikrai buvo geresnio charakterio žirgų, kurių organizacinis komitetas apskritai neišleido į varžybas. Prie Gintarės ištraukto žirgo mano užrašai sakė: „Eržiliṣ̌kas, nesikoncentruoja, ypatingai neatsargus“. Tačiau jam buvo leista dalyvauti varžybose, kai geresni žirgai liko atsargoje. Tikrai pasaulio čempionatui galima buvo atrinkti vienodesnio charakterio žirgus“, – situaciją išsamiai aiškino rinktinės jojimo treneris Vytautas Paznanskis.

„Esame labai pikti, tačiau pagal taisykles negalėjome nieko padaryti. Žirgas ir vyrų estafetėse, ir testiniame jojime metė po penkias kliūtis. Logiškai jis turėjo būti keičiamas kitu. Turime tik vieną vertinimą: leisti tokiam žirgui dalyvauti Pasaulio čempionato finale yra neteisingas organizatorių sprendimas“, – sakė Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės vyriausiasis treneris Paulius Aleksandravičius.

Pasaulio čempione tapo korėjietė Seungmin Seong (1434), po ketvirtojo šaudymo ruožo trumpam praradusi ilgai turėtą lyderės poziciją, bet finišo spurte 1 sekunde vis dėlto aplenkusi vengrę Blanką Guzi (1433). Trečia finišavo kita Vengrijos atstovė Rita Erdos (1418).

Kiti Lietuvos atstovai Kinijoje finalų nepasiekė. Ieva Serapinaitė savo kelią baigė pusfinalyje, o Elzbieta Adomaitytė, Titas Puronas ir Paulius Vagnorius neįveikė atrankos etapo barjero.

Pasaulio čempionatas buvo paskutinės varžybos, kuriose buvo galima pelnyti svarbius olimpinio reitingo taškus, lemiančius olimpinių kelialapių likimą. Lietuvai moterų olimpinėse varžybose turėtų atitekti dvi vietos, o jas turėtų užimti olimpiniame reitinge aukščiausias vietas užėmusios G.Venčkauskaitė ir Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius