Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 22

Galva nuo vartų linijos įvartį įmušęs futbolininkas ginasi: „Futbolas turi būti smagus“

Paskutiniajame Prancūzijos pirmenybių ture „Rennes“ svečiuose 3:1 įveikė „Reims“ futbolininkus ir galutinėje rikiuotėje užėmė 12 vietą. Jų varžovai liko laipteliu aukščiau. Ši dvikova galbūt nebūtų sulaukusi didelio ažiotažo, tačiau vieną iš įvarčių pelniusiam Paului-Georges Ntepui po dvikovos teko atlaikyti varžovų ir jų sirgalių nemalonę. To priežastimi tapo 59-ąją minutę 21-erių prancūzo pelnytas įvartis.
Paulas-Georges Ntepas
Paulas-Georges Ntepas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Puolėjas sumaniai pabėgo nuo gynėjų bei prasimetęs kamuolį pro toli iš vartų išbėgusį šeimininkų vartų sargą Kossi Agassa laisvas nuskubėjo jų link. Tačiau vietoj to, kad ramiai koja pasiųstų kamuolį į neginamus vartus, žaidėjas nusprendė jį sustabdyti ir pasilenkęs prie žemės pelnyti įvartį smūgiu galva. Rezultatas tuo metu tapo 3:0 svečių naudai.

Toks puolėjo poelgis sukėlė įtūžį tarp šeimininkų sirgalių ir žaidėjų. Nenorėdamas dar labiau aštrinti situacijos, „Rennes“ strategas Philippe’as Montanier tuoj pat pakeitė futbolininką.

Po rungtynių P.G.Ntepas bandė pateisinti savo poelgį.

VIDEO: EPIC! Paul-Georges Ntep scored a header Goal from the floor - Reims vs Rennes (1-3) FULL VIDEO

„Pirmiausia noriu pasakyti, kad tai nebuvo nepagarbus elgesys „Reims“ klubo žaidėjų ir sirgalių atžvilgiu“, – socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė žaidėjas.

„Esu 21-erių ir rungtyniauju su didžiule aistra. Profesionalu esu tik dvejus metus. Iki tol buvau paprastas vaikas, kuris futbole norėjo įgyvendinti savo svajones. Viena iš tokių buvo įvartis, kokį pelniau į „Reims“ vartus. Kartą tai padariau būdamas 14-os ir tada prisiekiau sau, kad dar sykį tai padarysiu, kai tapsiu profesionalu.

Didžiuojuosi tuo, ką padariau. Mėgavausi ta akimirka, bet nieko nenorėjau įžeisti. Man futbolas yra malonumas. Kai nutiks taip, kad malonumo nebejausiu, tą dieną pasitrauksiu iš žaidimo. Atsiprašau visų, kurie neteisingai suprato mano poelgį.“

Tuo tarpu „Rennes“ strategas P.Montanier nebuvo patenkintas tokiu būdu pelnytu įvarčiu.

„Jis neturėjo taip daryti. Tai nepagarba varžovui, todėl tuoj pat jį pakeičiau. Iš dalies jį suprantu. Futbolas turi teikti malonumą, bet jis jaunas futbolininkas ir tikiuosi, kad ateityje taip nebedarys.“

Jaunoji „Rennes“ žvaigždė neseniai pasibaigusiame „Ligue 1″ čempionate sužaidė 10 susitikimų, per kuriuos spėjo pelnyti 5 įvarčius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas