Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti
2023 04 05

Į balnus negrąžins – žirgų sportas netiki raitelių iš Rusijos neutralumu

Tarptautinė žirgų sporto federacija (FEI) pranešė ir toliau tęsianti draudimą sportininkams iš Rusijos bei Baltarusijos dalyvauti jos varžybose.
Rusų raitelis varžybose 2020 metais
Rusų raitelis varžybose 2020 metais / Imago / Scanpix nuotr.

Nors Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) praėjusią savaitę nusprendė pakeisti savo rekomendacijas federacijoms – įsileisti šalių agresorių sportininkus kaip neutralius atletus, jei šie viešai nepalaiko karo Ukrainoje ir nėra susiję su kariuomene – FEI tai neįtikino.

„Mūsų Taryba nusprendė, kad šiuo metu neutralumas negali būti tinkamai įvertintas ir apibrėžtas“, – teigė FEI prezidentas belgas Ingmaras De Vosas.

Imago / Scanpix nuotr./Ingmaras De Vosas
Imago / Scanpix nuotr./Ingmaras De Vosas

„Taryba sutiko, kad FEI neturi reikiamų įrankių sąžiningai ir objektyviai įvertinti neutralių sportininkų bei jų pagalbinio personalo dalyvavimo varžybose, kaip numatyta IOC rekomendacijose.

Todėl atletams iš Rusijos ir Baltarusijos, žirgams bei oficialiems asmenims ir toliau bus draudžiama varžytis FEI renginiuose“, – reziumavo I.De Vosas, cituoja „Inside the Games“.

„Pakartojame visišką palaikymą Ukrainos žmonėms, kurie ir toliau siaubingai kenčia. Ir toliau palaikysime Ukrainos žirgų sporto bendruomenę“, – pridūrė FEI prezidentas.

Rusijai, su Baltarusijos pagalba, tęsiant kruviną karą Ukrainoje skirtingos sporto federacijos skirtingai elgiasi su šalių agresorių sportininkais.

Teniso ir bokso varžybose rusai buvo įleidžiami ir anksčiau, prieš kelias savaites žalią šviesą agresoriams uždegė ir rusų valdyta Tarptautinė fechtavimo federacija, o po IOC rekomendacijų tuo pačiu taku pasekė ir stalo tenisas, tekvondo bei imtynės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius