Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 11 05

Į Lietuvą atvyks gyva skvošo legenda

Vienas iš geriausių skvošo žaidėjų pasaulyje, prancūzas Gregory Gaulter atvyksta į Lietuvą. Šiuo metu 22 vietą Skvošo profesionalų asociacijos (PSA) reitinge užimantis 36 metų amžiaus prancūzas Vilniuje surengs treniruočių stovyklą skvošo entuziastams, o taip pat sužais parodomuosius mačus su geriausiais šalies skvošo žaidėjais.
Gregory Gaulter
Gregory Gaulter / Gregory Gaulter „Facebook“ nuotr.
Temos: 1 Skvošas

„Gregory yra mūsų sporto legenda. Prieš gerą dešimtmetį, 2009 metais, jis buvo pirmoji skvošo raketė pasaulyje. Todėl galiu nedvejodamas pasakyti, kad tokio kalibro žaidėjo Lietuvoje dar nesame turėję“, – džiaugiasi Lietuvos skvošo asociacijos prezidentas Edvinas Saveikis.

Anot jo, visus norinčius gyvai pamatyti gražų ir kokybišką skvošą, Lietuvos skvošo asociacija kviečia į parodomuosius susitikimus, kuriuose iššūkį G.Gaulter mes net trys ilgamečiai Lietuvos skvošo rinktinės nariai: antroji šalies skvošo raketė Mantas Kočiūnas, trečiąją vietą reitinge užimantis Martynas Pempė bei penktoje pozicijoje esantis Jonas Narbutas. Jų dvikovos su svečiu iš Prancūzijos lapkričio 5 d. (penktadienį) 19.30 val. prasidės „SEB arenoje“ Vilniuje (Ąžuolyno g. 7).

Savaitgalį G.Gaulter vedamose treniruotėse savo įgūdžius patobulinti galės visi Lietuvos skvošo žaidėjai. Prancūzas darbuosis su dvejomis pagal pajėgumą suskirstytomis žaidėjų grupėmis.

„Labai džiaugiuosi, kad Lietuvos skvošo bendruomenei pavyko į svečius pasikviesti vieną iš geriausių visų laikų šios sporto šakos žaidėjų. Juk mokymasis iš pačių pačiausių yra vienas iš geriausių būdų žengti į priekį. Tikiuosi, kad ateityje vis dažniau girdėsime apie tarptautines Lietuvos skvošo žaidėjų pergales, o ruoštis joms jie jau gali ir ateityje galės mūsų arenoje“, – sako Ovidijus Jurevičius, „SEB arenos“ rinkodaros vadovas.

Pasaulio reitingą turintys žaidėjai į Lietuvą atvyksta ne pirmą kartą

Anot E.Saveikio, Lietuva pasauliniame skvošo žemėlapyje kol kas nėra itin žinoma šalis. Visgi mūsų skvošo žaidėjai jau turėjo ne vieną progą treniruotis su pasaulinį reitingą turinčiais žaidėjais ir treneriais. 2018 m. skvošo bendruomenės atstovų asmeninių kontaktų dėka Kaune treniruočių stovyklą surengė Davidas Evansas (33 reitingas pasaulyje) ir Gregas Tippingsas (69 pasaulio raketė). Pernai Klaipėdoje dirbančio trenerio Andriaus Stančaičio kvietimu savo patirtimi taip pat dalinosi Tomas Fordas (60 reitingas pasaulyje).

„Visgi G.Gaulter tikrai yra išskirtinė asmenybė ir pirmo ryškumo žvaigždė. Su nekantrumu laukiame jo pasirodymų, treniruočių, patarimų“, – sako E.Saveikis.

Lietuvoje populiarėjanti sporto šaka

„Skvošas yra unikalus sportinės dinamikos prasme – tai yra vienintelis rakečių sportas, kuriame žaidėjai dalinasi tą pačią korto pusę, o smūgiams gali naudoti visas keturias kortą supančias sienas“, – žaidimą apibūdina Lietuvos skvošo asociacijos prezidentas. Jis teigia, kad šis žaidimas yra gana greitai išmokstamas, tad Lietuvoje jis tampa vis populiaresnius.

Pasaulinė skvošo federacija yra pripažįstama Tarptautinio olimpinio komiteto, tačiau skvošas nėra olimpinė sporto šaka. Organizuojamas Pasaulio skvošo čempionatas bei žemynų čempionatai, kuriuose dalyvauja Lietuvos skvošo vyrų rinktinė. Šiuo metu Lietuvoje skvošo infrastruktūra yra Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Druskininkuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant