Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 08 13

Į penketuką Europoje taikęs V.Lendelis: „Pirmą kartą važiuoju tokiame treke“

Prieš dvejus metus Plovdive, Bulgarijoje, Vasilijus Lendelis pelnė bronzą vyrų sprinto rungtyje. Šeštadienį Miunchene, neįprastame dviračių treke, lietuvis iš kovos pasitraukė jau aštuntfinalyje.
Vasilijus Lendelis
Vasilijus Lendelis Miunchene / „Scanpix“ nuotr.

„Mano sportinė forma – tikrai gera. Tikėjausi truputį geresnės vietos. Nors TOP5, bet yra kaip yra. Nieko nebepakeisi“, – nulipęs nuo dviračio atsiduso Lietuvos vyrų treko lyderis.

„Priešininkai nesnaudžia, vyksta atranka į olimpiadą, lygis kyla. Visi – geros sportinės formos ir visi tobulėja“, – pridūrė 27-erių V.Lendelis.

Vytauto Dranginio nuotr./Vasilijus Lendelis
Vytauto Dranginio nuotr./Vasilijus Lendelis

Šeštadienio rytą vykusioje kvalifikacijoje jis buvo aštuntas (9,870 sek.). Kitas lietuvis Svajūnas Jonauskas – penkioliktas (10,035 sek.).

Su aštuntuoju rezultatu V.Lendelis pateko tiesiai aštuntfinalį, o jo bendraamžiui S.Jonauskui pedalus teko minti šešioliktfinalyje, kuriame jis įveikė ukrainietį Vladyslavą Denysenką.

Aštuntfinalyje S.Jonauskui teko grėsmingas varžovas – antrą laiką atrankoje užfiksavęs, pasaulio ir Europos čempionatų prizininkas lenkas Mateušas Rudykas. Pavyti jo lietuviui nepavyko.

V.Lendelis aštuntfinalyje susitiko su 32-ejų vengru Sandoru Szalontay, kuris anksti spurtavo ir lietuvio į priekį nebepraleido.

„Jis – truputį vyresnis, truputį labiau patyręs, žino, ką daro. Tai ir atnešė jam pergalę“, – varžovo pranašumą pripažino treko dviratininkas.

„Scanpix“ nuotr./Vasilijus Lendelis ir treneris Dmitrijus Leopoldas Miunchene
„Scanpix“ nuotr./Vasilijus Lendelis ir treneris Dmitrijus Leopoldas Miunchene

Europos čempionatas Miunchene vyksta neįprastoje vietoje – tiesiog konferencijų centre pastatytame laikiname treke. Jis trumpesnis nei įprastai, dėl to posūkiai – aštresni.

„Sunku valdyti (dviratį) posūkiuose. Išmeta, grįžti... Sunku. Mes įpratę prie ilgesnio – 250 m ilgio treko. Pirmą kartą lenktyniauju tokiame treke (200 m). Tikrai sudėtinga“, – atviravo V.Lendelis.

Skausmingai neįprasto treko grindis pajuto prancūzė Taky Marie Divine Kouame. Moterų 500 metrų laikui finale ji išlėkė iš posūkio, dviračio padanga nusimontavo, o kontrolę praradusi prancūzė krito ant parketo, sukeldama garsų sausakimšai užpildytų tribūnų išgąstį.

„Scanpix“/AP nuotr./Skausmingas Taky Marie Divine Kouame kritimas
„Scanpix“/AP nuotr./Skausmingas Taky Marie Divine Kouame kritimas

Europos čempionate V.Lendelio dar laukia pasirodymas vyrų keirino rungtyje.

„Galiu varžytis ir keirine, bet pagrindinė mano rungtis – sprintas. Bus įdomu, kaip šiame treke tilpsime šešiese posūkiuose. Pamatysime“, – prieš atsisveikindamas galingais pečiais truktelėjo V.Lendelis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas