Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2023 05 08

IOC galva T.Bachas jau neslepia: jo tikslas – kuo greičiau į olimpinę šeimą grąžinti rusus

Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) prezidentas Thomasas Bachas jau žaidžia atverstomis kortomis. Olimpiniam judėjimui vadovaujantis vokietis atvirai prisipažino, jog pastaruoju metu IOC svarbiausias uždavinys – sugrąžinti į olimpinę šeimą Rusijos ir Baltarusijos sportininkus.
Thomas Bachas ir Vladimiras Putinas
Thomas Bachas ir Vladimiras Putinas / „Scanpix“ nuotr.

„Šiuo metu dedame visas pastangas, kad įvykdytume olimpinio judėjimo misiją ir sugrąžintume Rusijos i bei Baltarusijos sportininkus į tarptautines varžybas. Glaudžiai bendradarbiaujame ir keičiamės idėjomis su tarptautinėmis sporto šakų federacijomis. Tikimės, jog bus sudarytos sąlygos šių šalių atletams varžytis tarptautinėje arenoje kaip neutraliems sportininkams“, – Kinijos naujienų agentūrai „Xinhua“ duotame interviu sakė T.Bachas.

Anot jo, pagrindinis IOC taikinys – 2024-ųjų olimpinės žaidynės Paryžiuje, kuriose „jis norėtų suvienyti visą pasaulį“.

Galima priminti, kad prieš kurį laiką IOC pakeitė savo rekomendacijas tarptautinėms sporto šakų federacijoms ir dabar prašo karą Ukrainoje sukėlusius rusus bei jų sąjungininkus baltarusius įsileisti į tarptautines varžybas su neutraliu statusu.

Formaliai prašoma užtikrinti, kad abiejų šalių sportininkai nepriklausytų sukarintoms savo šalių struktūroms ar klubams, tačiau neretai tarptautinės organizacijos į šį reikalavimą žiūri pro pirštus.

„Turiu tvirtą nuomonę, jog šiuo klausimu sporto organizacijose privalo vykti atviros diskusijos. Žinau šalių vyriausybių nuomones, tačiau turime suprasti, kad boikotas pirmiausia atima žmonių galimybę didžiuoti savo šalies atletais“, – nuomonę dėstė T.Bachas.

Priminsime, kad Ukraina yra priėmusi įstatytą, jog jos sportininkai privalo boikotuoti bet kokius tarptautinius sporto renginius, kuriuose startuoja rusai ir baltarusiai.

Visiškai neseniai Ukrainos sportininkai pasitraukė iš pasaulio dziudo čempionato Katare, kai paskutinę akimirką į varžybas buvo priimti Rusijos imtynininkai.

Lietuvos dziudo federacija nusprendė šiose varžybose dalyvauti, prieš tai iš anksto išplatinusi viešą pasiteisinimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius