Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Iškovojus auksą – niekas nebaigta: pragarą išgyvenusi alžyrietė pateikė skundą

Alžyrietė Imane Khelif atlaikė apkalbų bangą ir iškovojo olimpinį aukso medalį pusvidutinio svorio (iki 66 kg) kategorijos bokso varžybose. Visgi olimpinių žaidynių metu I.Khelif teko išgyventi tikrą pragarą, kai buvo suabejota sportininkės lytimi – ji apšaukta translyte ir interlyte.

Po kaltinimų sportininkės tėvas net parodė jos gimimo liudijimą, šia tema prabilo ir pati boksininkė. Po kurio laiko jos atsiprašė ir per pirmąją kovą į ašaras puolusi ir skandalą dar paaštrinusi italė.

Abejonės dėl sportininkės lyties iššaukė didžiulę pasipiktinimo bangą ir buvo nemažai tokių, kurie smerkė boksininkę bei sprendimą leisti jai varžytis.

Panašu, kad tai asmeniškai palietė ir pačią sportininkę.

Netrukus paaiškėjo, kad I.Khelif pateikė teisinį skundą, sulaukusi grasinimų internetu, šeštadienį atskleidė jos advokatas.

„Boksininkė Imane Khelif nusprendė pradėti naują kovą, kovą už teisingumą, orumą ir garbę, – rašė advokatas Nabilas Boudi. – Tyrimas nustatys, kas slypėjo už šios mizoginistinės, rasistinės ir seksistinės kampanijos bei pasirūpins tais, kurie rėmė internetinį linčiavimą.“

Abejones dėl I.Khelif sukėlė pernai IBA (Tarptautinės bokso asociacijos) priimtas sprendimas diskvalifikuoti alžyrietę, šiai esą neatitikus lytiškumo kriterijų, kurie leistų varžytis tarp moterų.

Vis dėlto IOC (Tarptautinio olimpinio komiteto) suspenduotos organizacijos veiksmai negalioja olimpinėse žaidynėse. Maža to, jie kelia įtarimą ir turi Rusijos šleifą, mat svarbiausius postus IBA užima su Ukrainoje karą sukėlusia ir tęsiančia valstybe tampriai susiję asmenys.

Tuo tarpu IOC prezidentas Thomasas Bachas pareiškė, kad neturi jokių abejonių dėl I.Khelif galimybių teisėtai varžytis tarp moterų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas