Sportas gyvai

Įspūdingai į finalą įskriejusi G.Venčkauskaitė: „Ne mūsų charakteriui pasiduoti“

Zhengzhou mieste Kinijoje vykusiame šiuolaikinės penkiakovės pasaulio čempionato pusfinalyje Gintarė Venčkauskaitė atbėgo ketvirta ir pateko į finalą, kur kausis su 18 stipriausių pasaulio atlečių.
Gintarė Venčkauskaitė
Gintarė Venčkauskaitė / nuotr. pentathlon.lt

Ieva Serapinaitė, taip pat dalyvausi pusfinalyje, A pogrupyje liko 11 vietoje ir į finalą nepateko. Kiti Lietuvos penkiakovininkai Elzė Adomaitytė, Titas Puronas ir Paulius Vagnorius, deja, kvalifikacijų barjero taip pat neperkopė.

Gintarė Venčkauskaitė vėl bėgime padarė stebuklą. Pusfinalį pradėjusi 14 vietoje, sportininkė finišavo ketvirta. Per apšilimą nikstelėjusi koją olimpietė visą bėgimo ir šaudymo distanciją įveikė kovodama su skausmu.

„Ne mūsų charakteriui pasiduoti“, – po finišo sakė sportininkė.

„Šiek tiek pasisekė, kad B pogrupis startavo vakare, kai saulė jau nebebuvo tokia intensyvi, tačiau vis tiek reikėjo atiduoti viską, kad „įbėgčiau“ į devintuką. Ir nors bėgime esu stipri, čia varžausi su labai greitai bėgančiomis ir taikiai šaudančiomis varžovėmis. Taigi, šiandien esu labai laiminga. Dabar belieka tik laikyti špygas, kad iki šeštadienio finalo pavyktų su komandos daktaru sutvarkyti traumą“, – sakė Gintarė.

Ieva Serapinaitė pusfinalyje startavo šešta. Nors fechtavimas sportininkės stiprioji rungtis, „bonus“ raunde lietuvė gavo tik vieną dūrį. Plaukimo rezultatas buvo vidutiniškas, per 2 min., 8 sek. distanciją galinti įveikti sportininkė fiksavo 2 min., 13 sek. laiką.

„Paskutiniame šaudymo raunde užpūtė vėjas, nepataikiau ir ilgai užtrukau. Paskutinį ratą bėgau vienuolikta ir galvojau, kad į devintuką „įbėgsiu“, tačiau tiesiog nebeužteko jėgų. Yra nežmoniškai karšta, šiandien buvo 40 laipsnių. Žinoma, mes sportininkai turime prisitaikyti prie bet kokių sąlygų, tačiau kartais tiesiog pritrūksta jėgų. Ir sėkmės. Labai apmaudu, tačiau visą šį sezoną kažkaip persiokiojo nesėkmės“, – po pusfinalio sakė Ieva Serapinaitė.

Pasaulio čempionato finalas vyks birželio 15 d., šeštadienį.

Pasaulio čempionatas yra paskutinės varžybos, kuriose penkiakovininkai gali rinkti reitingo taškus, pagal kuriuos patenkama į Paryžiaus olimpines žaidynes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius