Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įspūdingai pergalę išplėšusios Lietuvos rankininkės tęs kovą dėl vietos pasaulio čempionate

Lemiamose rungtynėse nervų karą laimėjusios Lietuvos rankininkės tapo 2025 m. pasaulio čempionato pirmojo atrankos etapo grupės nugalėtojomis. Šiauliuose vykusiame 1 grupės atrankos turnyre Lietuvos rinktinė iškovojo abi pergales ir laimėjo kelialapį į antrąjį lemiamą pasaulio čempionato atrankos etapą.
Lietuvos moterų rankinio rinktinė
Lietuvos moterų rankinio rinktinė / Rankinis.lt
Temos: 1 Rankinis

Rungtynėse dėl vienintelio kelialapio į kitą etapą Lietuvos rankininkės susitiko su Graikijos rinktine. Abi varžovės jau turėjo po pergalę prieš autsaiderę Didžiosios Britanijos rinktinę. Lietuvės brites sutriuškino 37:23, o graikės prieš brites laimėjo mažesniu skirtumu 20:17. Todėl lemiamoje dvikovoje lietuvėms užteko lygiųjų.

Šiaulių arenoje gausiai susirinkusių žiūrovų palaikomos Lietuvos rankininkės sėkmingiau pradėjo rungtynes, bet pirmo kėlinio pabaigoje graikės pasivijo šeimininkes ir įpusėjus susitikimui švieslentėje degė lygus rezultatas 11:11.

Įpusėjus antram kėliniui lietuvės įgijo didžiausią keturių įvarčių persvarą 18:14. Tačiau graikės ne tik pasivijo, bet ir persvėrė rezultatą ir atitrūko dviem įvarčiais 24:22. Paskutinėmis susitikimo minutėmis vyko tikras nervų karas, kurį laimėjo lietuvės. Šeimininkės per paskutines penkias minutes nepraleido nei vieno įvarčio ir sugebėjo išlyginti rezultatą 24:24.

Jau pasibaigus rungtynių laikui, į graikių vartus buvo skirtas 9 metrų baudinys. Jau po finalinės sirenos metimu per varžovių sienelę Vakarė Damulevičiūtė pelnė įspūdingą įvartį ir išplėšė pergalę 25:24.

Rezultatyviausiai Lietuvos rinktinės gretose žaidė komandos kapitonė Aušra Arciševskaja, pelniusi 5 įvarčius. Po 4 įvarčius prie pergalės pridėjo V.Damulevičiūtė, Gabija Pilikauskaitė Rita Rakauskienė ir Greta Rinkevičiūtė, 3 įvarčius įmetė Agnė Gudlinkytė, kartą įvarčiu pasižymėjo Martyna Ustilaitė.

„Žaidimas buvo labai banguotas. Rungtynių pabaigoje mūsų gynyba buvo geresnė ir aršesnė, vartininkės irgi labai padėjo. Buvo nervingos rungtynės, kamuolys skraidžiojo į visas puses, nematėm laisvų žaidėjų, pačios per daug ėmėmės iniciatyvos, kai reikėjo žaisti komandinį žaidimą ir darėm per daug klaidų, – sakė pergalingą įvartį pelniusi ir geriausia rungtynių žaidėja Lietuvos rinktinės gretose išrinkta V.Damulevičiūtė. – Bet rungtynių pabaigoje žaidėme ramiau ir buvo daugiau šalto proto. Tai ir nulėmė pergalę vienu įvarčiu. Prie pergalės daug prisidėjo ir gausiai į areną susirinkę mūsų fanai.“

„Svarbiausia šiandien yra rezultatas, o ne geras žaidimas. Žaidėjos nusipelnė pergalės už savo darbą. Šiandien turėjome neįtikėtiną palaikymą arenoje ir kada labiausiai reikėjo to palaikymo, sirgaliai mums jį dovanojo. Ši pergalė yra daugelio žmonių nuopelnas. Aš su Lietuvos rinktine dirbu tik dvi savaites ir norėjosi pasiekti apčiuopiamą rezultatą. Esu labai laimingas dėl to. Jeigu būtume laimėję penkiais įvarčiais, galbūt tai nebūtų gerai mūsų motyvacijai, bet nebūtų kainavę tiek nervų rungtynių pabaigoje.

Komanda labai jauna, jaunos žaidėjos ir mokame tokią kainą, kad žaidėjos augtų, – teigė Lietuvos rinktinės treneris Herlanderis Silva. – Prieš rungtynes pasakiau žaidėjoms, kad abi komandos yra vienodo pajėgumo ir laimės ta, kuri labiau norės. Parodėme didelę valią ir viena kitos palaikymą. Jeigu kuriai žaidėjai nesisekė gynyboje ar puolime, komandos draugės ją labai palaikė. To mums ir reikia, kad būtų vieninga komanda.“

Į antrąjį pasaulio čempionato atrankos etapą patekusios rinktinės bus suskirstytos poromis. Lietuvos rinktinė savo varžoves sužinos gruodžio 15 d. Vienoje ištraukus burtus. Lemiamas atrankos etapas vyks kitų metų balandžio 9-10 ir 12-13 d.

2025 m. lapkričio 27 d. – gruodžio 14 d. Vokietijoje ir Nyderlanduose vyksiančiame pasaulio čempionate rungtyniaus 32 rinktinės.

Per visą istoriją Lietuvos rankininkės pasaulio čempionate yra dalyvavusios vienintelį kartą. 1993 m. Norvegijoje vykusiame pasaulio čempionate Lietuvos rinktinė iškovojo 13 vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai