Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti
2023 07 16

Istorines aukštumas pasiekusi E.Vismerytė: „Norėjau įrodyti, kad ir Lietuvos raiteliai yra perspektyvūs“

Liepos 10–16 d. Italijoje vykusiame Europos vaikų, jaunių ir jaunimo konkūrų čempionate susumavus keturių dienų rezultatus Evita Vismerytė su žirgu Quintes pasiekė geriausią rezultatą Lietuvos istorijoje ir užėmė 12 vietą.
Evita Vismerytė
Evita Vismerytė / Equestrian.lt nuotr.
Temos: 1 Žirgų sportas

Lietuvos jaunimo lyderė finale varžėsi su 30 geriausių Europos atstovų jaunimo užskaitoje. Iš viso čempionate šioje grupėje dalyvavo 89 duetai.

„Nuo pirmų dienų jaučiau, kad su šiuo žirgu galiu pasiekti be galo daug. Pasiruošti šiam čempionatui padėjo Lietuvos atstovavimas kartu su suaugusiųjų rinktine Tautų taurės turnyre Danijoje, Norvegijoje, Prancūzijoje, taip pat kitose keturių žvaigždžių varžybose. Puikiai pažįstu Quintes, žinau save, o svarbiausia, kad kartu mes jaučiamės gerai.

Šiuo čempionatu norėjau įrodyti sau ir kitiems, kad Lietuva, nors ir maža šalis, bet jos raiteliai yra perspektyvūs ir gali pasiekti rezultatų daug dirbdami. Tai yra paskutiniai metai, kai galėjau dalyvauti jaunimo užskaitoje. Todėl ši pirma ir paskutinė galimybė išsipildė su kaupu“, – sakė Evita Vismerytė.

Equestrian.lt nuotr./Evita Vismerytė
Equestrian.lt nuotr./Evita Vismerytė

E. Vismerytė ir Quintes yra pirmasis Lietuvos duetas dalyvaujantis šiame Europos jaunimo čempionate. E. Vismerytė yra daugkartinė Lietuvos jaunimo čempionė bei reitingų lyderė. Čempionatui pasiruošti padėjo žirginio sporto suaugusių rinktinės atstovai A. Petrovas, M. Petraitis, taip pat čempionato komandos treneris A. Seilius.

„Džiaugiamės, kad jaunieji Lietuvos žirginio sporto atstovai taip sėkmingai konkuruoja aukščiausio lygio čempionate su Europos stipriausiais. Tai – istorinis rezultatas visai Lietuvai ir mūsų šalies žirginio sporto bendruomenei, kuris skatina siekti dar daugiau“, – sako Sigitas Paulauskas, Lietuvos žirginio sporto federacijos prezidentas.

Čempionate jaunimo užskaitoje nugalėjo Airijos atstovas, antra vieta atiteko Švedijai, o trečia Olandijai.

Equestrian.lt nuotr./Evita Vismerytė
Equestrian.lt nuotr./Evita Vismerytė

Čempionate taip pat antrą kartą dalyvavo ir Lietuvos vaikų rinktinė. Lietuvą atstovavo Emilija Zaikauskaitė, Trojus Rimkevičius ir Laura Burgytė. Šalies rinktinė savo pasirodymą baigė 19 pozicijoje. Vaikų užskaitos čempionais tapo Vokietijos komanda. Individualioje užskaitoje geriausiai sekėsi Emilijai Zaikauskaitei su žirgu Caralis, kurie po 3 dienų konkūrų užėmė 31 vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius