Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 03 29

Japonams nusprendus neįsileisti žiūrovų, kyla ginčai dėl įsigytų bilietų

Daugybė žmonių, negyvenančių Japonijoje, nusipirko bilietus į olimpines žaidynes iš oficialių perpardavinėtojų, tačiau visos sumokėtos sumos jie gali ir neatgauti.
Olimpinio deglo kelionė
Olimpinio deglo kelionė / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Klausimas dėl pinigų už bilietus grąžinimą tapo aktualus, kai olimpinių žaidynių organizatoriai nusprendė neįsileisti žiūrovų iš užsienio šalių dėl COVID-19 pandemijos.

Oficialių bilietų į olimpines žaidynes perpardavinėtojų yra dešimtys, juos patvirtina šalių olimpiniai komitetai.

Šie perpardavinėtojai gali parduoti bilietus 20 proc. brangiau. Pavyzdžiui, už bilietą, kainuojantį 2000 eurų, užsienietis sumoka 2400.

Vis tik dalis oficialių perpardavinėtojų skelbia, kad uždėto antkainio pirkėjams grąžinti nesiruošia. Šią sumą, anot įmonių, turėtų padengti olimpiados organizatoriai, bet šie tokios atsakomybės kratosi.

Amerikiečių bilietų platinimo bendrovė „CoSport“ pranešė, jog ir menkesnės sumos, nei sumokėta, žmonėms teks palaukti – pinigus ruošiamasi grąžinti ne anksčiau nei rudenį.

Prašymus grąžinti pinigus žmonės yra įpareigoti užpildyti itin greitai – iki balandžio 9 dienos. Jei asmuo nespės paprašyti grąžinimo – jis sumokėtų pinigų neatgaus.

Britams užsienio žiūrovų neįleidimo naujiena nekainuos – šioje šalyje užtikrinta, jog žmonės atgaus visus sumokėtus pinigus.

Iš viso užsieniečiai nusipirko apie 600 tūkst. bilietų, japonai įsigijo 4,45 milijono.

Oficialiai skelbiama, kad Tokijo olimpinės žaidynės kainuos 15,4 milijardo dolerių, bet ši suma dar gali ženkliai išaugti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas