Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 27

Kirtis A.Lukašenkai: atšauktas Minske turėjęs vykti Europos čempionatas

Birželio 23–27 d. Minske (Baltarusija) turėjęs vykti Europos dviračių treko čempionatas atšauktas. Tokį sprendimą savo posėdyje Lozanoje (Šveicarija) ketvirtadienį priėmė Europos dviračių sporto sąjungos (UEC) valdyba.
Aliaksandras Lukašenka
Aliaksandras Lukašenka / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

UEC prezidentas Enrico Della Casa sakė: „Pastaruoju metu kartu su Baltarusijos dviračių sporto federacija stebėjome situaciją, kuri dabar virto tarptautine diskusija, ir šiandien valdybos posėdyje nusprendėme atšaukti renginį Minske. <…> Jau dabar dirbame ieškodami alternatyvaus sprendimo, kad dviratininkai iš 50-ies mūsų nacionalinių federacijų galėtų dalyvauti šio sezono žemyno varžybose.“

Čempionate turėjo dalyvauti septyni Lietuvos dviratininkai.

Pernai Europos čempionate Plovdive (Bulgarija) Vasilijus Lendel iškovojo bronzos medalį, o Lietuvos sportininkai vietas pirmajame šešete iškovojo penkis kartus.

Sekmadienio popietę Minsko oro uoste buvo priverstinai nutupdytas keleivinis bendrovės „Ryanair“ lėktuvas, skridęs iš Atėnų į Vilnių. Jis buvo priartėjęs prie Lietuvos oro erdvės, tačiau buvo priverstas pasukti į Baltarusijos sostinę. Lėktuvui nusileidus Minske, sulaikytas juo skirdęs tinklaraštinkas Romanas Pratasevičius, taip pat sulaikyta jo mergina, Europos humanitarinio universiteto Vilniuje studentė, Rusijos pilietė Sofija Sapega.

Pernai „Nexta“ įkūrėją 26 metų R.Pratasevičių Baltarusija įtraukė į „asmenų, dalyvaujančių teroristinėje veikloje“, sąrašą, o patį kanalą paskelbė „ekstremistiniu“ ir nurodė jį blokuoti.

S.Sapega Baltarusijoje įtariama tam tikrais nusikaltimais, galimai padarytais po ginčijimų 2020 metų prezidento rinkimų. Išvakarėse buvo paskelbtas vaizdo įrašas, kuriame įtariamoji sako, kad yra redagavusi „Telegram“ kanalą „Baltarusijos juodoji knyga“, skelbiantį duomenis apie šalies saugumo pajėgas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento