Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 06 24

Komoje po avarijos atsidūrusiam čempionui – popiežiaus palaikymo žinutė

Popiežius Pranciškus parašė paramos laišką sužeistam buvusiam „Formulės 1“ lenktynininkui ir paralimpiniam čempionui Alexui Zanardi, kurį pavadino „pavyzdžiu, kaip sėkmingai pradėti iš naujo“, trečiadienį pranešė sporto dienraštis „Gazzetta dello Sport“.
Alexas Zanardi
Alexas Zanardi / „Scanpix“ nuotr.

A.Zanardi, kuris paralimpinio sporto žvaigžde tapo po to, kai prieš beveik 20 metų dėl traumų, patirtų per automobilių lenktynes Vokietijoje, jam buvo amputuotos abi kojos, penktadienį dalyvavo Toskanos regione vykusioje estafetėje „Obiettivo tricolore“ ir nuokalnėje nesuvaldęs rankomis varomo dviračio susidūrė su priešpriešiais važiavusiu sunkvežimiu.

„Scanpix“ nuotr./Alexas Zanardi
„Scanpix“ nuotr./Alexas Zanardi

53 metų sportininkas patyrė sunkią galvos traumą ir nuo to laiko yra komos būklės, kuri ligoninėje jam buvo sukelta dirbtinai.

„Brangiausiasis Alessandro. Jūsų istorija yra pavyzdys to, kaip sėkmingai pradėti iš naujo po netikėto sustojimo“, – sakoma Pranciškaus laiške, kurį citavo minėtas laikraštis.

„Per sportą išmokėte mus gyventi pilnutinai, neįgalumą paversdamas žmogiškumo pamoka, – rašė popiežius. – Ačiū, kad suteikiate stiprybės tiems, kas ją prarado. Šią skausmingą akimirką jaučiuosi jums artimas ir meldžiuosi už jus bei jūsų šeimą.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito