Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
08:26

Kova dėl LTOK prezidento posto – ką išvydo komunikacijos specialistai

Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidento rinkimai vyks penktadienį, o abu kandidatai jau turėjo laiko pasišpaguoti debatuose ir paleisti strėlių vienas į kitą per savo komandų pristatymus. 15min paprašė komunikacijos specialistų pasidalinti savo įžvalgomis apie įspūdį, kurį paliko Daina Gudzinevičiūtė ir Mantas Marcinkevičius rinkimų kampanijoje.
Dėl LTOK prezidento posto varžosi Daina Gudzinevičiūtė ir Mantas Marcinkevičius.
Dėl LTOK prezidento posto varžosi Daina Gudzinevičiūtė ir Mantas Marcinkevičius. / Mariaus Janavičiaus vizualas

Kol Lietuvoje verda debatai prieš Seimo rinkimus sekmadienį, dviem dienom anksčiau svarbus įvykis laukia ir šalies sporto.

Viename Vilniaus viešbučių penktadienį vyks Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) generalinė rinkiminė asamblėja, kurios metu 64-ių organizacijų ir atstovų balsais bus išrinktas vienos didžiausių šalies sporto organizacijos vadovas.

Dabartinė LTOK prezidentė, 2000 m. olimpinė šaudymo į skriejančius taikinius čempionė, 58 metų Daina Gudzinevičiūtė siekia ketvirtos kadencijos.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Daina Gudzinevičiūtė
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Daina Gudzinevičiūtė

Jai iššūkį meta 41 metų Mantas Marcinkevičius, anksčiau dirbęs LTOK fondo vadovu, o pastaruoju metu vadovaujantis Vilniaus sporto centrui bei einantis irklavimo ir triatlono federacijų viceprezidento pareigas.

Roberto Riabovo / BNS nuotr./Mantas Marcinkevičius
Roberto Riabovo / BNS nuotr./Mantas Marcinkevičius

Suprasti akimirksniu

  • Kas renka LTOK prezidentą(ę):
  • 40 olimpinio sporto federacijų: badmintono, baidarių ir kanojų irklavimo, bangų sporto, biatlono, bokso, buriuotojų, čiuožimo, dviračių sporto, dziudo, fechtavimo, futbolo, gimnastikos, golfo, greitojo čiuožimo, imtynių, irklavimo, kerlingo, krepšinio, laipiojimo sporto, lankininkų, ledo ritulio, lengvosios atletikos, slidinėjimo, plaukimo, rankinio, regbio, riedlenčių, stalo teniso, sunkiosios atletikos, šaudymo sporto, šiuolaikinės penkiakovės, taekwondo, teniso, tinklinio, triatlono, vandensvydžio, žirginio sporto, žolės riedulio, sportinių šokių, beisbolo;
  • 2 neolimpinio sporto federacijos: orientavimosi ir šachmatų;
  • 14 sporto susivienijimų: aeroklubas, „Sportas visiems“, olimpiečiai, olimpinė akademija, paralimpinis komitetas, sporto federacijų sąjunga, sporto medicina, sporto meistrai „Penki žiedai“, studentų, savivaldybių sporto mokymosi įstaigos, savivaldybių sporto vadovai, sporto žurnalistai, ikimokyklinio ugdymo kūno kultūros pedagogai, specialieji olimpiečiai;
  • 4 LTOK fiziniai nariai: Donatas Kazlauskas, Vytautas Kukarskas, Valdas Malinauskas, Vytautas Padlipskas;
  • 3 olimpiečių atstovai: Mindaugas Griškonis, Saulius Ritteris, Brigita Virbalytė;
  • 1 tarptautinio olimpinio komiteto narė: Daina Gudzinevičiūtė

Programų ir komandų pristatymai įvyko atskirose spaudos konferencijose, praėjo keli debatai LRT ir „Delfi“ kanaluose, bet kaip LTOK rinkimus regi komunikaciją ir sportą išmanantys specialistai?

15min paprašė pasidalinti savo įžvalgomis komunikacijos ekspertų Aurimo Kamantausko ir Tomo Ganusausko, užėmusių svarbius vaidmenis atitinkamai badmintono ir teniso federacijose.

Sąskaitų suvedinėjimas užgožė turinį

Anksčiau Lietuvos teniso sąjungos federacijos generaliniu sekretoriumi dirbęs, o pastaruoju metu komunikacija besirūpinantis Tomas Ganusauskas susidarė įspūdį, kad LTOK rinkimų kampanija prabėgo ramiai.

„Sunku tai pavadinti rinkimų kampanija, bent jau aš tokios nelabai mačiau, ypač lyginant su Lietuvos krepšinio federacijos prezidento rinkimais, kurie buvo daug ryškesni, – sakė T.Ganusauskas. – Kita vertus, tai suprantama. Jei Seimo rinkimuose lemia žmonių balsai, tai šiuo atveju LTOK prezidentą renka federacijos, susivienijimai ir atstovai.

Tad daugiau lemia susitikimai, nuvažiavimai, paskambinimai, – pokalbiai, kurie vyksta akis į akį.“

Asmeninio albumo nuotr./Tomas Ganusauskas (kairėje) ir Edmundas Ganusauskas
Asmeninio albumo nuotr./Tomas Ganusauskas (kairėje) ir Edmundas Ganusauskas

Tuo tarpu buvusiam Lietuvos badmintono federacijos prezidentui Aurimui Kamantauskui įstrigo, kad kandidatai per debatus perėjo į asmeniškumus – jų būta, nes M.Marcinkevičius yra dirbęs LTOK fondo vadovu, bet nesutiko pereiti į kitas pareigas, kai D.Gudzinevičiūtė į jo postą pristatė naują vadovę Liną Minderienę.

„Pasigendu abiejų kandidatų strateginio tikslo ir veiksmų plano, kaip jis bus įgyvendintas. Debatuose viršų ima sąskaitų suvedinėjimas, valdymo metodų arba ėjimo į rinkimus metodų kritikavimas, apmaudo liejimas dėl to, kad prezidentą renka ne atletai, o federacijų vadovai“, – pažymėjo renginių paslaugų grupei „ReKūrai Group“ vadovaujantis A.Kamantauskas.

Asmeninio archyvo nuotr./Aurimas Kamantauskas Paryžiaus olimpinėse žaidynėse
Asmeninio archyvo nuotr./Aurimas Kamantauskas Paryžiaus olimpinėse žaidynėse

Kaip atrodė debatuose?

Iš viso įvyko trys trumpi debatai, per kuriuos komunikacijos specialistai pastebėjo įdomių dalykų.

„Pastarosiose debatuose man į akis labai krito kandidatų kūno kalba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas